Bel uw onderwatercamera specialist: +31 165 55 39 44

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Kampioenschappen Onderwaterfotografie en -videografie: ook voor beginners!
Gepubliceerd op 2017-02-27 19:10:05
Maak jij wel eens foto's of filmpjes onder water? Doe mee aan de kampioenschappen in mei en juni. De Nederlandse Onderwatersportbond en Aquashot organiseren het Zeeuws Kampioenschap (ZK) en Open Nederlands Kampioenschap (ONK) onderwaterfotografie en –videografie. Het ZK is voor beginnende fotografen en filmers, het ONK is voor ervaren fotografen en filmers.
 

Beginner? Doe gerust mee!
In mei en juni is het weer zover: de Kampioenschappen Onderwaterfotografie- en video! Beginners kunnen meedoen aan het Zeeuws Kampioenschap. Maak jij graag foto's onder water? Of maak jij wel eens filmpjes met je actioncam, je mobiele telefooon of een fotocamera? Foto's en filmpjes mogen ook snorkelend worden gemaakt. Bij de filmpjes staat 'actie'en 'plezier' centraal en 50% moet onder water gemaakt zijn. Heb jij al leuke ideeën voor een leuk filmpje in je hoofd? Doe ook mee en maak ook nog eens kans op een mooie prijs!

Op de website www.fotokampioenschap.nl  is alle belangrijke info terug te vinden. 

Schrijf je in in de maand maart en ontvang een Onderwaterhuis.NL kortingskaart!
Vanaf 1 maart 2017 kan ingeschreven worden voor de verschillende kampioenschappen via www.fotokampioenschap.nl. Dit jaar hebben we iets leuks voor de snelle inschrijvers!
Iedereen die zich inschrijft in de maand maart ontvangt een kortingscode, die te gebruiken is in de webshop van Onderwaterhuis.NL in de maand maart bij minimale besteding van € 50. De kortingscode is persoonlijk en niet overdraagbaar.
Inschrijvers van het ZK Onderwaterfotografie, het ONK Onderwaterfotografie of  -video ontvangen een kortingscode ter waarde van € 15.
Inschrijvers voor het ZK Onderwatervideo ontvangen een kortingscode ter waarde van € 5.
Snel inschrijven in de maand maart dus!

Zeeland
De verschillende onderdelen op een rijtje:

Technical Meeting (niet verplicht)
zaterdag 6 mei in Restaurant de Grevelingen in Bruinisse
De Technical Meeting vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur tussen de laagwater kentering van 6.30 uur en de hoogwater kentering van 12.45 uur. Tijdens de overigens niet verplichte Technical Meeting zal de wedstrijdwerkgroep de wijzigingen in de reglementen ten opzichte van vorig jaar toelichten en kunnen deelnemers vragen stellen over de reglementen en jurering. De vragen en antwoorden zullen aan alle deelnemers beschikbaar gesteld worden. 


Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie
13 mei en 17 juni
Het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie (ONK) staat open voor deelnemers van alle nationaliteiten en alle duikorganisaties. De hoogst geklasseerde deelnemer met de Nederlandse nationaliteit wordt Nederlands Kampioen. De twee hoogst geclassificeerde Nederlanders worden aan het bestuur van de Nederlandse Onderwatersport Bond voorgedragen om deel te nemen aan het eerst volgende CMAS Europese of Wereldkampioenschap. De wedstrijddagen starten om 6.00 uur en eindigen om 18.00 uur.

Zeeuws Kampioenschap Onderwaterfotografie
13 mei en 17 juni
Het Zeeuws kampioenschap (ZK) staat open voor alle beginnende onderwaterfotografen van elke nationaliteit en duikorganisatie. Dit kampioenschap telt twee categorieën, beste foto en een thema foto. Je kunt alleen overall Zeeuws Kampioen worden door in beide categorieën een foto in te leveren.

Open Nederlands Kampioenschap Onderwatervideografie
13 mei en 17 juni
Het Open Nederlands Kampioenschap onderwatervideografie staat open voor deelnemers van alle nationaliteiten en alle duikorganisaties. De hoogst geklasseerde deelnemer met de Nederlandse nationaliteit wordt Nederlands Kampioen. De Nederlands Kampioen wordt aan het bestuur van de Nederlandse Onderwatersport Bond voorgedragen om deel te nemen aan het eerst volgende CMAS Europese of Wereldkampioenschap.

Zeeuws Kampioenschap Onderwatervideografie
13 mei en 17 juni
Dit jaar is er ook een wedstrijd voor duikers van elke nationaliteit en duikorganisatie die wel eens een filmpje onderwater maken. Filmpjes die voor meer als 50% onderwater gemaakt met een 'actioncam', fotocamera of zelfs mobiele telefoon kunnen ingezonden worden. In deze wedstrijd staat 'actie' en 'plezier' centraal.

Zoet water kampioenschap
zaterdag 20 mei
Dit jaar is de categorie zoetwater toegevoegd aan het kampioenschap. Deze categorie telt niet mee voor de overall winnaar van het ONK maar je kunt wel Nederlands Kampioen zoetwater worden. Je kunt dus ook alleen meedoen in de categorie Zoet water. De wedstrijddag voor deze categorie start om 6.00 uur en eindigt om 23.59 uur.
Barbecue zaterdag 17 juni
Op verzoek van veel deelnemers organiseren we dit jaar een gezellige afsluiting van de wedstrijddagen. Op 17 juni is er tussen 19.00 en 22.00 uur een BBQ om na het inleveren van de foto's gezellig na te praten. Je kunt je vooraf inschrijven voor dit evenement. De BBQ kost € 17,50 p.p. Je krijgt hiervoor vlees, salades, sausjes en alcoholvrije drankjes.
Prijsuitreiking zaterdag 30 september
Tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond 30 september worden vanaf 19.30 uur de winnaars van de verschillende wedstrijden bekend gemaakt.

Data en onderdelen

Technical Meeting    zaterdag 6 mei 10.00-11.30 uur 
1e wedstrijddag   zaterdag 13 mei 6.00-18.00 uur
Extra wedstrijddag zoet water    zaterdag 20 mei 6.00-23.59 uur 
2e wedstrijddag     zaterdag 17 juni 6.00-18.00 uur 
BBQ   zaterdag 17 juni 19.00-22.00 uur
Prijsuitreiking                                  zaterdag 30 september 19.30 uur