Topper: OM Systems Tough TG-7 onderwatercamera

De nieuwe OM System Tough TG-7 is uit! De opvolger van de super populaire onderwatercamera Olympus Tough TG-6. De nieuwe TG-7 beschikt over alle pluspunten van de TG-6 en doet daar nog een schepje bovenop. In combinatie met een onderwaterhuis is het, zonder twijfel, de beste point-and-shoot compact onderwatercamera!

De Olympus Tough camera's zijn al jarenlang hele populaire onderwatercamera's voor beginners en wat gevorderde onderwaterfotografen die met een compacte set te water willen gaan. De laatste nieuwe Tough camera is nu dus de TG-7. Met de Olympus TG-7 hebben we verschillende complete pakketten samengesteld.

Wat heeft de TG-7 te bieden?

De camera is letterlijk TOUGH. Shockproof, freezeproof (-10°C) , crushproof (100 kg) èn ook tot 15 meter waterdicht van zichzelf. Extra veilig. Fijn aan de waterkant en mocht er onverhoopt een druppeltje in het onderwaterhuis komen...niets aan de hand dus want de camera's zijn waterproof. De camera wordt in een set geleverd met een lekker compact onderwaterhuis van Olympus (PT-059), waarmee alle knoppen van de camera bediend kunnen worden. De maximale diepte wordt daarmee 45 meter. Voor de meeste duikers meer dan diep genoeg. Maar dus ook zeer geschikt voor actieve dagjes uit. Voor de diepe duikers zijn er andere onderwaterhuizen van Ikelite, WeeFine en Nauticam met een maximale diepte van 60 en zelfs 100 meter!

> De onderwatercamera heeft een uitstekende beeldkwaliteit en een lichtsterke f/2.0 lens met 4x optische zoom (25-100mm).

> Met de camera kun je in RAW fotograferen. Met name belangrijk voor mensen die foto's willen nabewerken. Het voordeel van RAW is dat je achteraf de witbalans, kleuren en belichting kunt aanpassen zonder dat de kwaliteit van de foto wordt aangetast.

> Verder biedt de camera 4K video, speciale onderwaterprogramma's (met onder andere een speciale onderwater modus voor de microscoop-macrofunctie!). De TG-7 kan uitgebreid worden met een extra groothoeklens voor nog extremere groothoekopnamen.

De TG-7 is voorzien van een USB-C aansluiting om te laden, verbeterde LCD monitor (nog betere kleurweergave), ondersteuning van verticale video's (ideaal voor smartphones) en nieuwe interval modi. Daarnaast nog een verbeterde grip en ondersteuning voor de nieuwe weatherproof afstandsbediening. 

 

Het onderwaterhuis

Het standaard onderwaterhuis van OM System is de PT-059. De belangrijkste kenmerken van dit onderwaterhuis:

- Waterdicht tot een diepte van 45 meter
- Eenvoudige bediening, boven en onder water
- Alle camerafuncties kunnen gewoon worden bediend
- Neutraal drijfvermogen onder water
- Schroefdraadbevestiging voor voorzetlenzen en filters
- De standaard statiefbevestiging maakt de aansluiting van een lichtarm mogelijk
- Transparante achterzijde zodat u ziet wanneer er water in de behuizing komt
- Glas met meerdere coatings om reflecties tegen te gaan
- Afneembare LCD kap voor LCD scherm

De verwachting is dat de bestaande onderwaterhuizen van Ikelite, Nauticam, WeeFine ook allemaal geschikt zullen zijn voor de TG-7, maar dat moet nog officieel bevestigd worden. Zodra dat bekend is, zullen we dat publiceren.

 

Ben je een Macro liefhebber?

Kijk dan naar de OM System TG-7 Super Macro Diver kit. Deze Super Macro kit uitvoering wordt geleverd inclusief een speciale Ring Flash, die ervoor zorgt dat macro onderwerpen op zeer korte afstanden TOCH keurig belicht kunnen worden met de interne flitser! Het verschil is opzienbarend! Klik hier voor meer informatie.

 

Complete sets

Voor de OM System Tough TG-7 hebben we allerlei complete sets met en zonder flitsers en lampen samengesteld. Zo weet je precies welke arm, schroeven etc nodig zijn en weet je zeker dat alles op elkaar past!

Bekijk alle complete OM System TG-7 pakketten hier.

 

 

 

OM System Tough TG-7 onderwatercamera