Eigenaar Onderwaterhuis.NL wederom Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie!

Op 26 mei en 9 juni vond het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie 2013 plaats. Ook het Zeeuws Kampioenschap, voor beginnend fotografen, vond op deze dagen plaats. Op deze dagen hebben de onderwaterfotografen hun uiterste best gedaan om de mooiste foto's te maken in de verschillende categorieën: macro, visportret, groothoek, groothoek met model en de thema-categorie "Tegenlicht". De foto's zijn vervolgens door een vakkundige jury beoordeeld en op vrijdagavond 20 september zijn de winnaars bekend gemaakt! Het was een erg spannende avond! Vele fotografen wonnen medailles in de verschillende categorieën en vele prachtige foto's werden getoond op deze Aquashot-bijeenkomst. Ook Marco Heesbeen won medailles in de verschillende categorieën en zijn prestaties bezorgd en hem daarmee uiteindelijk de gouden medaille van het Nederlands Kampioenschap 2013. John Knappers en Arco de Man werden tweede en derde. Gefeliciteerd allemaal namens het team van Onderwaterhuis.NL!

Traditiegetrouw deden ook veel Belgen mee aan het Open Nederlands Kampioenschap. Gino Meskens (België) werd daarvan de kampioen. Gino vertegenwoordigde België ook al tijdens het afgelopen WK in Cuba. Speciaal voor de foto heeft Gino een shirt van de Nederlandse equippe van het WK 2013 aangetrokken. Links op de foto dus Marco Heesbeen (NL) en rechts op de foto Gino Meskens (België). Allebei overgelukkig met hun behaalde titels!

WK 2015 in Zeeland
In mei 2015 wordt het WK georganiseerd door de NOB en vindt dan plaats in Zeeland. De voorbereidingen zijn hiervoor al in volle gang. Er worden deelnemers uit vele landen verwacht in ons eigen Zeeland. Tijdens het tonen van de promotiefilm voor het WK 2015 bleek uit de reacties van de deelnemers uit andere landen al dat zij het apart vonden.... die dijken waar je dan met de trap over heen moet met je duikspullen aan, de trap het water in, het groene water...   Tijdens het WK zullen zowel kantduiken als bootduiken gemaakt worden in Zeeland. We kijken erg uit naar het WK!

De winnende foto's
Alle winnende foto's in alle categorieën zijn terug te vinden op de website van Aquashot: http://www.aquashot.nl/wedstrijden/uitslagen/uitslag-2013/. We merken tot onze vreugde dat het algehele niveau van de onderwaterfotografen steeds hoger komt te liggen in Nederland. Prachtige foto's leverde het kampioenschap op! De onderwaterfotografen kunnen veel leren van elkaar. Ook meer leren of geïnteresseerd in alles wat met onderwaterfotografie heeft te maken? Bezoek dan eens de regio-bijeenkomsten van Aquashot! http://www.aquashot.nl/