Ons bezoek aan de DEMA duikbeurs in Orlando

Weer achter ons bureau vandaag na ons bezoek aan de DEMA-show in Orlando, Florida. De DEMA-show is de grootste duikbeurs ter wereld speciaal voor leveranciers van allerlei duikapparatuur. Een deel van de beurs is speciaal voor alle grote merken en leveranciers die zich richten op onderwaterfotografie en -video. Het ene jaar wordt de beurs in Orlando georganiseerd en het andere jaar in Las Vegas. Het was nu de 3e keer dat we deze beurs bezocht hebben. En het was weer de moeite waard!

Veel nieuwe producten van allerlei merken.Tijdens de beurs hebben we op diverse stands al via een Facebook live-video nieuwe producten gepresenteerd. Kijk dus zeker ook op onze Facebook-pagina. We hadden een volle agenda met afspraken met onze contactpersonen bij leveranciers. Het is heel prettig om op zijn tijd eens persoonlijk bij te praten en samen producten te bekijken en te bespreken.   

Een greep uit de nieuwe producten
Nauticam onderwaterhuizen voor: Canon EOS C200 digital cinema camera, Nikon D850, Nikon D7500.
Nauticam revolutionaire Wide Angle Conversion Port (WACP) voor full frame DSLR.
Gates onderwaterhuis voor de Sony FDR-AX700 / PXW-Z90 / HXR-NX80:
compacte professionele videocamera's
Weefine Smart Focus 6000: Nieuwe lamp met een 8000 lumen flits functie. Met mogelijkheid voor wit, rood, blauw en mixed licht.
Vivid-Pix: het makkelijke fotobewerkingsprogramma heeft nu ook RAW-support. Ook RAW-bestanden kunnen nu bewerkt worden.
Bigblue VL4000: compacte 4000 lumen lamp ter ere van het 10 jarig bestaan van BigBlue. Brandduur van 2 uur en verkrijgbaar in zwart en blauw.

Binnenkort meer hierover op onze website en op Facebook!

Manatees in Cristal River
Manatees is Crystal River
We hadden nog tijd om te gaan snorkelen bij de aandoenlijke zeekoeien in Crystal River. En oh, wat hadden we een geluk! In het najaar komen de manatees langzamerhand de rivier in gezwommen. Vorige week waren er nog maar amper zeekoeien waargenomen en nu waren er volop! Volwassen dieren en kleine zeekoetjes. We hadden onze uitgebreide onderwatercamera's niet meegenomen naar Amerika, maar we hadden wel een Olympus TG-5 met Olympus onderwaterhuisje en een Weefine WFL02 groothoeklens meegenomen. Die hebben we al snorkelend mooi uit kunnen proberen daar! Deze natte lens kan door middel van de 52 mm schroefdraad rechtstreeks op het Olympus PT-058 onderwaterhuis geplaatst worden. Mooie combinatie!