Ons team:  Marco Heesbeen, fanatiek en prijswinnend onderwaterfotograaf

Marco Heesbeen is eigenaar van Onderwaterhuis.NL. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van producten voor onderwaterfotografie op de voet. Het samenstellen van ons assortiment en de inkoop van producten is dan ook zijn verantwoordelijkheid. Marco is tevens onze ICT-deskundige en zorgt ervoor dat onze website probleemloos werkt. Daarnaast adviseert hij klanten aan de telefoon, per email of in de showroom.

Marco werd in de afgelopen jaren 3 maal Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie. In 2013 nam hij voor Nederland deel aan het WK in Cuba en won daar een zilveren plak met zijn groothoekfoto. In mei 2015 won hij samen met collega en buddy Corné een gouden plak op het WK in Nederland! In 2017 neemt Marco weer deel aan het WK in Mexico.

Marco vertelt over zichzelf:
Ik ben in 1999 begonnen met duiken en heel snel daarna kocht ik mijn eerste digitale onderwatercamera. Sindsdien ben ik verslingerd aan onderwaterfotografie en ga ik nooit meer duiken zònder camera. Samen met mijn vrouw heb ik op heel wat duikbestemmingen gedoken en foto’s gemaakt.  In 2002 richtte ik Onderwaterhuis.NL op en maakte ik van mijn grote hobby mijn beroep.

Ik duik nagenoeg iedere week. Met één van mijn collega’s of met buddy Arnoud Meesters. Allemaal onderwaterfotografen. Tijdens sommige duiken leggen we maar 10 meter af onder water en komen we niet dieper dan 5 meter! Het is maar net waar we een fotogeniek onderwerp tegen komen.
Daarnaast lig ik wekelijks in het zwembad bij duikvereniging Passion4Diving. Voor conditietraining, het testen van apparatuur in het zwembad en natuurlijk voor de gezelligheid!

Ik ben mede-organisator van de avonden van Aquashot Noord-Brabant. We komen dan met onderwaterfotografen uit Noord-Brabant bij elkaar om van elkaar te leren. Interessante avonden waar ik altijd weer iets opsteek.

Ik fotografeer met een  Olympus OM-D E-M1 in een Nauticam onderwaterhuis met 2 x INON Z-240 en/of 2 x Inon S-2000 flitsers.

Benieuwd naar het werk van Marco Heesbeen? Neem eens een kijkje op zijn eigen website www.marcoheesbeen.com


Prijsuitreiking Zilveren medaille WK Onderwaterfotografie in Cuba


Gouden medialle voor deze foto op NK Onderwaterfotografie 2014