WK Onderwaterfotografie 2015 in Zeeland

Het binnenhalen van het WK Voetbal 2018 mag dan mislukt zijn, Nederland is er wèl in geslaagd een ander wereldkampioenschap naar ons land te halen. Het gaat hier om het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie, dat van 21 tot 25 mei 2015 zal plaatsvinden. Dit is vandaag bevestigd door de Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS).

Het WK Onderwaterfotografie biedt 's werelds beste onderwaterfotografen iedere twee jaar de gelegenheid om binnen uiteenlopende categorieën de mooiste foto's te maken. Vorig jaar vond dit evenement in Turkije plaats en in 2013 ligt de organisatie in handen van Cuba. De NOB, die de organisatie van het WK 2015 op zich neemt, ziet het kampioenschap als een uitgelezen kans om Zeeland in de spotlights te zetten.

Zeeland internationaal op de kaart

Zeeland wordt namelijk gezien als hét duikgebied van West-Europa en daarmee als de meest geschikte locatie voor een dergelijk evenement. Dit heeft volgens de NOB met name te maken met het kleurrijke onderwaterleven in de Zeeuwse wateren, maar ook met de vele verschillende duikomstandigheden die een fotokampioenschap uiteraard erg uitdagend maken. Bovendien wordt aan de hand van het Masterplan Zeeland - dat de NOB in 2008 in opdracht van Provincie Zeeland heeft geschreven - al jaren gewerkt aan het verbeteren van recreatieve duikmogelijkheden. "De organisatie van het WK Onderwaterfotografie 2015 is een prachtige manier om het duiken in onze Dutch Divers' Delta internationaal op de kaart te zetten", aldus John Geurts, voorzitter van de NOB.

"Onderwaterwereld uniek onderdeel van Zeeland"

Daarnaast betekent het WK in economisch en toeristisch opzicht een boost voor Zeeland als provincie. "De onderwaterwereld is een uniek onderdeel van het toeristische product in Zeeland", vertelt Sjoerd Heijning, gedeputeerde Recreatie en Toerisme van Provincie Zeeland. "Het feit dat het WK juist hier wordt georganiseerd, zal voor veel duikers én niet-duikers een eye-opener zijn. In ieder geval zal het onderwaterleven aan de hand van de gemaakte foto's prachtig zichtbaar worden gemaakt. We willen graag laten zien dat Zeeland duikers veel te bieden heeft."

Bron: NOB