Backscatter MW-4300 videolamp voor unieke creatieve onderwaterfoto- en videobeelden

De Backscatter Macro Wide 4300 Videolamp is een compacte videolamp. De lichtbundel is omschakelbaar van een brede bundel voor groothoekopnamen naar een smalle bundel voor macro-objecten. De lamp is met de smalle bundel ook prima als duiklamp te gebruiken. Wat de lamp met name zo bijzonder maakt zijn de creatieve mogelijkheden die de optionele snoot en kleurfilters bij deze lamp bieden. De kleurfilters zijn verkrijgbaar in een palet van pasteltinten of juist in felle kleuren. Kortom: met deze lamp kun je echt creatief aan de slag!

Brede bundel voor groothoek

De brede lichtbundel (85 graden) van 4300 lumen is ideaal voor groothoekopnamen met een compactcamera of een actiecamera. De lamp is compact en geeft een heldere output. Er is een goede balans gevonden tussen de breedte van de lichtbundel en de helderheid van de lamp, waardoor je onderwerpen op de voorgrond goed kunt belichten zonder last te krijgen van hinderlijk zweefvuil op de beelden. In de groothoekstand heeft de lamp 3 verschillende standen: 100%, 50% en 25%.

Smalle lichtbundel voor macrobeelden

Je kunt de lamp omschakelen naar de smalle 1400 lumen lichtbundel voor macro-opnamen. In deze stand kan de lamp ook prima gebruikt worden als duiklamp. De lamp is te gebruiken in 5 standen: 100%, 50%, 30%, 20% en 10%. De macro (spot) beam is gemaakt voor macrovideo-shooters van alle niveaus, van actiecamera en compact tot full-frame SLR en Cinema. De strakke, smalle bundel met een harde rand heeft een bundelpatroon dat het onderwerp belicht zonder dat er licht overloopt in andere ongewenste delen van de opname. 

Om je onderwerp echt af te steken tegen een zwarte achtergrond kun je de MW-4300 gebruiken in combinatie met de optionele Optical snoot OS-1. Je kunt het onderwerp dan nog preciezer belichten. Omdat de bundel van de lamp in de macromodus al smal is, is de werking van de snoot zeer efficient. Dit resulteert in een zeer een intense en geconcentreerde lichtbundel.

MW-4300 lamp in macromodus met snoot OS-1

De MW-4300 lamp gebruiken bij fotografie

Je kunt de lamp ook zeker inzetten bij het fotograferen onder water. Met name bij creatieve fotografie: je kunt bijvoorbeeld de achtergrond van je foto met een felle of pastelkleur uitlichten, terwijl je op de voorgrond met een flitser of lamp (met snoot) een macro-onderwerp uitlicht. 

De lamp is ook inzetbaar wanneer je in combinatie met bijvoorbeeld een Olympus TG-6 in de super-macromodus een foto wil maken. Met de MW-4300 in de macro-stand met de snoot erop, verklein je de lichtbundel tot een hele intense belichting op je onderwerp. Je camera zal daardoor een korte sluitertijd kiezen, waardoor je het beeld bevriest en je de lamp als het ware als flitser inzet. Handig voor een gebruiker die meestal filmt en ook af en toe graag eens een foto maakt. Als je echt gaat fotograferen onder water raden we je zeker een flitser aan in plaats van een lamp. 

Kleurfilters voor creatieve beeldenEen andere kleur achtergrond dmv een kleurfilter

 

Optische snoot OS-1 

De optionele optische snoot kan direct op de MW-4300 lamp geplaatst worden. Met de snoot kun je je macro-onderwerp heel precies uitlichten en echt af laten steken tegen een donkere achtergrond. Je zet je macro-onderwerp dan echt opvallend in the picture en je zorgt dat het alle aandacht naar zich toetrekt. Bij de snoot worden 2 insteekkaarten met verschillende grootten cirkels en ovalen geleverd. Zo kun je heel nauwkeurig bepalen hoe groot en welke vorm het te belichten gebied moet hebben. Deze zelfde snoot wordt ook al langere tijd bij de MF-1 flitser gebruikt en de gebruikers zijn er erg enthousiast over. Echt een aanwinst bij je set dus! Mocht je ook een MF-1 flitser hebben of aanschaffen, dus zijn de accessoires dus uitwisselbaar. De optische snoot is los verkrijgbaar, maar is ook leverbaar in een voordeliger combo pakket (MW-4300 lamp + optische snoot).

optische snoot

Kleurfilters

De setjes kleurfilters die verkrijgbaar zijn bij deze lamp zijn de andere accessoire die deze lamp zo bijzonder maken. Optioneel is er een setje filters met pastelkleuren of met felle kleuren beschikbaar. De kleurfilters kunnen met een speciale houder op de lamp worden geplaatst of met een ander type houder op de snoot. De onderwaterfotograaf of videograaf kan dus helemaal los gaan met het experimenteren met allerlei kleuren in voorgrond of juist in achtergrond. Laat je fantasie de vrije loop... Vooral voor wedstrijdfotografen en videografen een perfect accessoire om creatief mee te experimenteren!

Deze filters zijn ook weer te gebruiken op de MF-1 flitser.

Kleurfilters voor creatieve beelden

 

Rode modus voor nachtduiken

De lamp is ook te gebruiken in de rode modus. Rood licht is ideaal voor het benaderen van schichtige beestjes die 's nachts niet van licht houden. Ze schrikken niet van het rode licht. Ook de rode modus heeft 3 helderheidstanden.

 

Gekalibreerde groothoek kleurtemperatuur

De brede bundel op elke lamp is in de fabriek individueel gekalibreerd op kleurtemperatuur, zodat bij gebruik van twee lampen de kleurtemperatuur exact hetzelfde is. De fabrieksinstellingen voor groothoek zijn gekalibreerd op 6000K,: dat biedt een perfecte balans tussen witbalans voor voorgrond- en achtergrondkleur. De macrobundel is ongeveer 5000K, wat een geweldige verzadigde kleurweergave voor macrobeelden oplevert.

 

 

Alle Backscatter Mini Flash MF-1 accessoires ook bruikbaar met de Backscatter Macro Wide 4300 videolamp

Heb je al een Backscatter Mini Flash MF-1? Alle accessoires die werken met de Backscatter Mini Flash MF-1 werken met deze Macro Wide Light. Wees creatief met tegenlicht, kleuren of combineer alles voor een nieuwe en unieke kijk op video's en foto's.

 

Verwisselbare batterijen

De Backscatter Macro Wide 4300 videolamp gebruikt twee standaard 21700 li-ionbatterijen. Hierdoor kunnen de batterijen tussen de duiken tussendoor worden vervangen. Op vol vermogen op de brede bundel heeft de lamp een brandtijd van 50 minuten continu gebruik. Op de macrostraal is de brandduur 110 minuten op vol vermogen. De Backscatter Macro Wide 4300 Videolamp is ontworpen om het beste te presteren met de Nitecore NL2150HP batterij en is dus ook het enige aanbevolen type batterij. Twee batterijen en een dubbele batterijlader worden meegeleverd bij aankoop van de lamp. 

Het batterijcompartiment is volledig afgescheiden van de rest van de lamp. Mocht er ooit water in het batterijcompartiment komen, dan komt dat niet bij de lamp zelf. Het klepje van batterijcompartiment is voorzien van een dubbel o-ring, met een speciale rand om zand/vuil bij de o-ringen te vookomen.

Wat wordt meegeleverd?

Bij de Backscatter MW-4300 lamp wordt zowel een YS-adapter als een 1 inch ball mount meegeleverd. Ook twee oplaadbare NL2150HP batterijen, een dubbele batterijlader, een opbergtasje voor de lader, o-ring vet en een inbussleuteltje worden meegeleverd.  
De lamp is ook verkrijgbaar in een combinatiepakket met de optische snoot erbij. Ook de cirkelvormige en ovale maskers worden dan meegeleverd met de snoot.

 

Backscatter MW-4300 lamp