Onder water fotograferen met een groothoeklens

Het zicht is vaak erg goed zo vroeg in het jaar. Heldere omstandigheden lenen zich perfect voor het gebruik van een groothoeklens op je onderwatercamera. En als de sepia's zich straks aandienen, maak je daar met een groothoeklens de mooiste foto's van! Bij compactcamera's maak je gebruik van een natte voorzetlens. Bij systeemcamera's en spiegelreflexcamera's heb je (vaak) de keuze of je een natte voorzetlens op je onderwaterhuis wil gaan gebruiken of dat je aan de slag gaat met een groothoekobjectief met een bijpassende dome poort. 

Een natte voorzetlens op je compactcamera

Een natte groothoeklens plaats je aan de buitenzijde van het onderwaterhuis op de poort. Je kunt de lens onder water plaatsen en weer eraf halen eventueel. Je bent dus flexibel daardoor. Voor de meest gebruikte compactcamera's geven we in dit artikel gelijk aan welke groothoeklens we adviseren. Heb je een andere camera? Neem dan contact met ons op. Voor nagenoeg iedere onderwatercamera hebben we groothoekmogelijkheden.

Olympus Tough TG-3, TG-4, TG-5 en TG-6

De Weefine WFL02 groothoeklens heeft een schroefdraad van 52 mm, net zoals de poort van de Olympus PT-058 / PT-056 onderwaterhuizen. De beeldhoek van deze natte groothoeklens is extreem groot (150 graden). Je kunt hem onder water op je onderwaterhuis schroeven en er weer vanaf halen.

Weefine WFL02 groothoeklens

Canon G7X-serie en Sony RX100-serie in Fantasea onderwaterhuis

De Weefine WFL01 groothoeklens is een natte groothoeklens met 67 mm schroefdraad en past op onderwaterhuizen met een poort met 67mm schroefdraad. Het Fantasea onderwaterhuis voor de G7X-serie en Sony RX100-serie is hier een voorbeeld van.
De lens heeft een beeldhoek tot 145 graden. De maximumdiepte is 60 meter.

Weefine WFL01 lens met 67mm schroefdraad 

Andere compactcamera of vragen?

We helpen je graag met al je vragen en hebben vele groothoekmogelijkheden voor allerlei camera's. Mail (info@onderwaterhuis.nl), chat of bel ons (+31-165-553944) dan even.

 

Groothoek bij een systeemcamera of spiegelreflex-camera

Bij deze camera's heb je de keuze: kies je een groothoekobjectief voor op je camera met een bijpassende poort voo rhet onderwaterhuis of plaats je een natte voorzetlens op je onderwaterhuis. Het voordeel van een lens rechstreeks op je camera is, dat je die boven water dus ook kunt gebruiken! Als je graag fotografeert boven water is dat dus zeker een overweging waard. Het voordeel van een natte voorzetlens is juist weer de flexibiliteit. Tijdens de duik kun je besluiten de lens te plaatsen of eraf te halen. 

 

Olympus PEN of OM-D

Als je de set compact wil houden en toch met groothoek aan de slag wil, dan is de INON UWL-H100 28M67 type 2 groothoeklens een aanrader. Dit is een natte voorzetlens. Onder water op het onderwaterhuis te plaatsen en te verwijderen eventueel dus. Op je camera gebruik je dan gewoon de standaard 14-42 lens met de standaardpoort op je onderwaterhuis. Aan de buitenzijde van het onderwaterhuis kun je dan de extra lens plaatsen.

 INON UWL-H100 groothoeklens

 

Voor een lens met een grotere hoek en een betere kwaliteit behoort ook de Nauticam WWL-1 tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

Canon, Sony, Nikon etc.

Heb je een Canon, Sony of Nikon camera of nog een ander merk in bijvoorbeeld een Nauticam onderwaterhuis? Neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden voor groothoek op jouw onderwatercamera voor je op een rijtje kunnen zetten. Een greep uit de mogelijkheden: WWL-1, MWL-1, WACP.

 

Veel plezier met groothoekfotografie!

Binnenkort hier in Nederland weer met sepia's. Of gewoon mooie overzichtsopnamen bij heldere Hollandse omstandigheden. En straks...als we weer naar tropisch blauw water kunnen....om mooie riffen en wrakken vast te leggen! Wat kijken we daar met z'n allen ontzettend naar uit!

Groothoekfoto haai

 

Hulp nodig?

Chat, mail (info@onderwaterhuis.nl) of bel ons (+31-165-553944) gerust. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Onze showroom is (op afspraak) ook gewoon weer open!