Verklein de minimale focusafstand van je Gopro

INON heeft twee nieuwe macrolenzen geïntroduceerd voor de Gopro. Door de korte scherpstelafstand kun je nu ook kleine onderwerpen beeldvullend filmen. Normaal is de scherpstelafstand van je GoPro ongeveer 60 centimeter. Door het plaatsen van een macrolens (op een adapter) op je GoPro kun je die verkleinen tot 4,8 cm.De lenzen kunnen (met een adapter) gebruikt worden op een origineel onderwaterhuis van Gopro (protective housing), maar ook op een Actionpro T-housing for DJI Osmo Action 3 en 4. 

INON macrolenzen voor GoPro

De INON UCL-G165II SD lens voor Gopro bestaat al een tijdje. Nu heeft INON het lenzenassortiment voor Gopro verder uitgebreid met twee nieuwe close-up lenzen: de INON UCL-G100 SD en de INON UCL-G55 SD. De eerste biedt een dubbele vergroting ten opzichte van de al bestaande UCL-G165II lens. De tweede lens vergroot zelfs tot 4 keer! 

Allebei de lenzen worden geleverd met focus sticks. Deze geven de minimale afstand aan waarop je kunt scherpstellen. Bij de UCL-G55 SD wordt ook het scherpstelbereik aangegeven hiermee. Handig bij het scherpstellen! De breedte tussen sticks geeft je horizontale opnamebereik weer. De sticks zijn wegklapbaar, inschuifbaar en verwijderbaar. 

De lenzen zijn geschikt om te plaatsen op een Gopro Hero 4 en alle nieuwere typen. De maximale diepte is 60 meter.

Welke macrolens voor welke situatie?

De UCL-G165II SD heeft een brede beeldhoek van 110 graden en een grote scherptediepte, perfect voor macrofotografie waarbij je de omgeving rondom het onderwerp wilt vastleggen.

De UCL-G100 is een makkelijk te gebruiken, veelzijdige close-up lens met een kortere minimale scherpstelafstand. De beeldhoek is onder water 90 graden. Dat is vergelijkbaar met het beeldhoek van alleen de GoPro zonder lens (94 graden). Deze lens heeft een diepere scherptediepte dan andere lenzen in zijn klasse.

De UCL-G55 maakt het mogelijk om super macro close-up foto's te maken. Dat is ongekend met een GoPro! Deze lens is speciaal ontworpen voor het fotograferen van het kleine onderwaterleven zoals naaktslakjes. Voor video is het bij deze lens zeker aan te raden om een statief te gebruiken om een stabiel beeld te krijgen.

Benieuwd naar beelden die geschoten zijn met deze lenzen? Bekijk hier de video die is gemaakt met de INON UCL-G100 SD en UCL-G55 SD.

 

Welke INON macrolenzen voor je GoPro?

Scherpstelafstand macrolens op Gopro

INON SD Adapter nodig om lens te monteren

Om INON SD lenzen te kunnen bevestigen op een Gopro onderwaterhuisje heb je een INON SD adapter nodig. Vervolgens kun je onder water de lenzen makkelijk plaatsen en verwijderen door middel van de handige SD (bajonet) bevestiging. je kunt dus odner water nog kiezen of je met of zonder de lens wenst te werken. Op deze adapter passen ook bepaalde groothoeklenzen. Zo kun je je Gopro dus op allerlei manieren gebruiken onder water en zelfs wisselen tussen groothoek en macro. De benodigde SD-adapters zijn verschillend afhaneklijk van het type Gopro. Voor de GoPro HERO12, HERO11, HERO10 en HERO9 heb je deze SD adapter nodig om een macrolens te kunnen plaatsen. Alle typen SD adapters staan onderaan dit artikel afgebeeld.

INON SD adapter op GoPro onderwaterhuis

Instellingen op je Gopro aanpassen voor nog meer vergroting

De afstand tussen de twee focus sticks geeft het gezichtsveld aan, wanneer de GoPro is ingesteld op de stand "WIDE". De GoPro heeft verschillende gezichtsveldinstellingen. Door je GoPro in te stellen op "Linear" of een andere smallere kijkhoek is het mogelijk om zelfs nog meer vergroting te bereiken. Het maken van opnames op een hoge resolutie zoals 4K met een "1.4x" zoom kan het onderwerp nog meer vergroten met relatief weinig verlies van beeldkwaliteit.