Onder water fotograferen en filmen met je smartphone

De meeste foto's maak je tegenwoordig gewoon met je smartphone. Altijd bij de hand. Snel en makkelijk. En ook van goede kwaliteit! Veel nieuwe telefoons hebben zelfs meerdere lenzen. Een standaardlens, maar ook een tele- of groothoeklens. Ook bij het duiken en snorkelen kun je fotograferen en filmen met je eigen smartphone. We hebben verschillende onderwaterhuizen voor smartphones in ons assortiment. De behuizingen zijn net als andere onderwatercamera's uitbreidbaar met een tray en lampen. We zetten de verschillende onderwaterbehuizingen voor smartphones voor je op een rijtje.

Sealife sportdiver 

Het Sealife Sportdiver onderwaterhuis kan gebruikt worden in combinatie met vele Apple en Android telefoons. Benieuwd of jouw telefoon erin kan? Check het hier: www.sealife-cameras.com/sportdiver-compatibility/

Dit stevige onderwaterhuis is gemaakt van polycarbonaat in combinatie met aluminium en roestvrijstaal. Stevig, maar slechts 641 gram en dus fijn om mee te nemen op reis! Onder water nagenoeg neutraal qua drijfvermogen, afhankelijk van de telefoon die je erin stopt.

De telefoon is heel gemakkelijk in het onderwaterhuis te plaatsen en erg gemakkelijk in gebruik. De achterzijde van dit onderwaterhuis is helemaal transparant. Op de voorkant zit één grote afdrukknop en op de achterkant heb je vier bedieningsknoppen. De knoppen staan ver genoeg uit elkaar om ook met handschoenen aan te kunnen bedienen. De sportdiver heeft een dubbele lekdetectie.  Voor gebruik dien je de gratis Sealife Sportdiver-app te installeren. Het is een zeer gebruiksvriendelijke en uitgebreide app. De behuizing communiceert via Bluetooth met de telefoon. Tijdens de duik kun je makkelijk switchen tussen foto en video. Om te voorkomen dat de binnenkant van de behuizing beslaat door luchtvochtigheid, is het aan te bevelen om de anticondenscapsule “Moisture Muncher vochtslurper” te gebruiken om de luchtvochtigheid te minimaliseren en zo veel mogelijk interne condensatie te voorkomen.

Ga je op vakantie? Een extra o-ring in je bagage zorgt dat je die altijd zelf kunt vervangen op het moment dat je hem per ongeluk zou beschadigen. Als je bijvoorbeeld met je nagel blijft haken in de o-ring tijdens het schoonmaken, ben je heel blij dat je aan een reserve o-ring hebt gedacht! Ook hier spreken we uit ervaring ;-)....

Diverse instellingen mogelijk

Creatieve snorkelaars en duikers kunnen de optionele geavanceerde instellingen van de camera-app gebruiken om hun foto's of video's te maken. Zoals: zoom, belichting (EV), automatische / handmatige scherpstelling, witbalans, kleurtint, lensselectie, RAW + JPEG-modus, live foto en achtergrondonscherpte (op beschikbare telefoon-modellen). Voor betere beeldresultaten in tropisch blauw water heeft de SportDiver een verwisselbaar kleurcorrectiefilter dat natuurlijke onderwaterkleuren herstelt. Het filter kan eenvoudig onder water worden bevestigd of verwijderd en heeft een veiligheidskoord om verlies te voorkomen.

Sealife sportdiver smartphone onderwaterhuis

Dubbel lek alarm: vochtalarm en vacuümdrukalarm

We kunnen ons als geen ander voorstellen dat je zeker wil weten dat je smartphone veilig is onder water. De SportDiver heeft een DUBBEL LEK ALARM, inclusief een intern vochtalarm en een vacuümdrukalarm. Deze waarschuwt u met een weergave op het scherm, een audio- en een LED-signaal. Met de meegeleverde vacuümpomp pomp je de behuizing op onderdruk. De ingebouwde manometer in de behuizing zorgt voor een weergave op het scherm van de telefoon om ervoor te zorgen dat je de behuizing op de juiste onderdruk brengt. Dan moet je even wachten tot het vacuümsysteem aangeeft dat er geen drukverandering heeft plaatsgevonden, zodat je weet dat je de set met een gerust hart onder water mee kunt nemen. De behuizing is afgedicht met een TPE O-ring en een robuuste cam-lock afdichtingssluiting, die de waterdichte deur gemakkelijk en veilig sluit.

De actuele prijs van het Sealife Sportdiver onderwaterhuis in de webshop bekijken (geen verzendkosten in NL/BE)

Sealife SL400 in complete set met lamp (SL401)

Sealife SL401 set

Het Sealife onderwaterhuis voor je smartphone is ook in een set leverbaar met de Sea Dragon 2500 lamp. Met extra belichting tover je de kleuren terug en zijn je foto's en video's altijd een stuk kleurrijker. De brede lichtbundel van 120 graden is aan te passen in 3 standen. Werkt met slechts 1 knop. Ook erg gebruiksvriendelijk dus! Met een lichtopbrengst van 2500 lumen brandt de lamp 60 minuten op volle kracht. De set wordt geleverd inclusief de tray. 

De actuele prijs van de Sealife Sportdiver met SeaDragon lamp in de webshop bekijken (geen verzendkosten in NL/BE)

Batterijen en laders

Bij het onderwaterhuis SL400 worden standaard al AAA batterijen geleverd t.b.v. de Bluetooth. Natuurlijk handig en duurzaam om reserve oplaadbare batterijen en een lader te hebben. 
De Seadragon lamp in de SL401 set wordt compleet met oplaadbare accu en lader geleverd, maar we raden altijd aan een extra accu mee te nemen, zodat de ene kan laden en je de andere kunt gebruiken. Of zodat je makkelijk een volle accu erin kan stoppen tijdens een duikdag.

 

Uitlegboekje / Bijlage onderwaterfotografie met dit Sealife onderwaterhuis

Ron Offermans is auteur van de bekende handboeken over onderwaterfotografie. Hij heeft voor allerlei camera's specifieke bijlagen gemaakt bij het Basishandboek Onderwaterfotografie. Ook voor dit onderwaterhuis voor je smartphone heeft Ron Offermans bijlagen gemaakt. Een exemplaar voor Android en een exemplaar voor Iphone. in de bijlage worden alle geavanceerde instellingen die in de app mogelijk zijn besproken en uitgelegd.  Onze ervaring is dat de boekjes heel veel toevoegen aan je foto- en filmplezier en je leert alle mogelijkheden te benutten! Naar de bijlage in de webshop

Bijlage smartphone onderwaterhuis

 

Weefine Smart Housing 

De Sealife is op dit moment vanwege de uitgebreide app en de gebruiksvriendelijkheid een absolute aanrader, maar we hebben nog een veel verkocht onderwaterhuis in ons assortiment. De Weefine Smart Housing WFH06 is een universeel onderwaterhuis en is geschikt voor gebruik met vele smartphones, of je nu iOS of Android gebruikt. Ook de wat grotere formaten telefoons passen in dit onderwaterhuis. Als je telefoon past, dan werkt het. Dit model heeft een extra groot venster voor meerdere cameralenzen (zoals bij de nieuwste modellen). Schakel Bluetooth in de instellingen van de telefoon in, koppel de telefoon met de app voor de bediening en plaats hem in de behuizing. De Weefine Smart Housing heeft een maximale diepte van 80 meter. Met het vacuüm afdichtingssysteem controleer je of de behuizing hermetisch dicht is. Een prettig gevoel als je gaat duiken of snorkelen. Dankzij de verstelbare klem in het onderwaterhuis kun je bijna elke iPhone of Android telefoon gebruiken in dit onderwaterhuis. Het huis is superstevig (gemaakt van  aluminium).  Met de uitgebreide app, kun je je duiken loggen en heel eenvoudig kleurcorrecties doorvoeren op zowel foto als video. De Weefine Smart Housing is verkrijgbaar met en zonder dieptesensor. De uitvoering met de dieptesensor is de zogenaamde pro-uitvoering type WFH05. De hele achterkant is transparant, waardoor je goed zicht hebt op het hele scherm van je telefoon. Tijdens de duik kun je gemakkelijk switchen tussen foto en video. Verder beschik je nog over allerlei instelmogelijkheden: iso-waarden, belichting regelen (over- of onderbelichting, witbalans), lampje aan of uit. In de nieuwste app-versie is het ook mogelijk je telefoon in standby modus te zetten om energie te sparen. 

Bijzonder aan dit onderwaterhuis is dat er voorzetlenzen voor verkrijgbaar zijn. Met een optionele lenshouder op het onderwaterhuis kan er gemakkelijk een macrolens of groothoeklens voor de lens van de smartphone geplaatst worden. De foto van de schildpad hierboven is door Ron Offermans gemaakt in Egypte met de Samsung Galaxy S8 in het Weefine onderwaterhuis met daarop een groothoeklens. Het Weefine onderwaterhuis is dus een perfecte keuze als je de mogelijkheid wil houden om na een tijdje een stapje verder te kunnen zetten in onderwaterfotografie- en video met je smartphone.

Weefine housing for smartphone
De actuele prijs van de Weefine Smart housing in de webshop bekijken (geen verzendkosten in NL/BE)

 

Vragen?

Hulp nodig? Iets niet duidelijk? Neem gerust contact op: info@onderwaterhuis.nl, chat via de website of bel +31-(0)165-553944. Langskomen in onze showroom in Oud Gastel kan natuurlijk ook. We zijn 6 dagen per week geopend en helpen u graag.

Vragen? Bel of mail ons gerust