Onderwater verlichting voor je Gopro

Ga je duiken of snorkelen met je Gopro in Nederland, BelgIë of andere niet-tropische wateren, dan kom je er al snel genoeg achter: je hebt verlichting nodig bij je GoPro om mooie kleurrijke beelden te kunnen maken. In onze wateren kom je gewoon licht te kort om mooie kleurrijke beelden te maken. Maar ook in tropische oorden behaal je met extra verlichting veel mooiere resultaten.

Mooiere kleuren en meer contrast met een videolamp

Met 1 of 2 videolampen op je Gopro zorg je ervoor dat je beelden natuurgetrouwe, mooiere kleuren bevatten. Je brengt ook meer contrast in je beelden, waardoor een onderwerp meer los komt van de achtergrond. Onder water is verlichting effectief als je op korte afstand van je onderwerp filmt (< 1,5 meter). Als je in tropisch water duikt of snorkelt en onderwerpen wil filmen op een grotere afstand dan adviseren we het gebruik van een kleurcorrectiefilter op je Gopro (bij een diepte van meer dan 3 meter). Bij een nachtduik mogen videolampen natuurlijk in geen geval ontbreken op je set!

1 of 2 videolampen bij een GoPro?

De beeldhoek van je Gopro is 140 graden. Dat is eigenlijk te breed om met 1 videolamp goed te belichten. Als je met 1 videolamp aan het werk gaat zul je merken dat je last kunt krijgen van ongewenste schaduwen in je beelden. Als je 2 lampen gebruik in combinatie met je GoPro dan ben je in staat om een bredere hoek te belichten en voorkom je schaduwen in je opnamen. Natuurlijk kun je altijd starten met 1 lamp en kijken hoe het je bevalt. Uitbreiden met een tweede lamp kan altijd nog.

Hoeveel lumen moeten de videolampen bij een Gopro zijn?

Als je in onze assortiment kijkt, zie je dat er hele krachtige lampen (veel lumen) zijn en minder krachtige lampen (minder lumen). Een héle krachtige lamp zal ook op grotere afstand zorgen voor meer licht. Maar de afstand die je onder water kunt belichten om met name de kleur rood terug te krijgen blijft gelijk, hoe krachtig je lamp ook is. De maximale afstand tot je onderwerp om de mooie kleuren terug te krijgen zal 1,5 meter blijven. Het licht heeft 1,5 meter afgelegd naar het onderwerp en weer terug (in het totaal heeft het licht dus 3 meter afgelegd). Op grotere afstand is de kleur rood alweer grotendeels verdwenen uit het videolicht. Op grotere afstand heb je met een hele krachtige lamp dus wel meer licht, maar de rode tinten van onderwerpen op grotere afstand zullen toch verloren gaan. 

Wat is dan een nut van een hele krachtige lamp? 
Een lamp met meer lumen zal zorgen voor meer licht binnen die 1,5 meter. Vooral bij omstandigheden met meer omgevingslicht heb je veel kunstlicht nodig om het gewenste effect te bereiken en de kleuren terug te halen. Op grotere afstand (>1,5 meter) kun je met een sterkere lamp toch een onderwerp lichter maken (zonder de kleur rood terug te halen). En bijkomend voordeel van krachtige lampen: een lamp van 2600 lumen kun je dimmen naar 1000 lumen, waardoor je langer met de accu kunt doen dan wanneer je een lamp van 1000 lumen gebruikt.

Complete lampensets met tray en handvaten

Onderwater videolamp set Pro 1000 voor GoPro / Action camera

 

Gopro 1300 lumen onderwater videolamp set

Deze complete set bestaat uit een tray met twee handvaten met daarop een Gopro mount om je Gopro vast te maken. Op 1 handvat is een flexibele arm geplaatst met een Bigblue AL1300XWP lamp. Prima set als je macro- of kleine onderwerpen op korte afstanden wenst te belichten in omstandigheden zonder veel omgevingslicht. 
De Bigblue AL1300XWP LED duik / videolamp heeft een lichtopbrengst van 1300 lumen, 4 powerstanden en een belichtingshoek van 120 graden. Werkt met een oplaadbare accu.
Klik hier voor meer info en de actuele prijs

 

GoPro 2600 Lumen onderwater videolamp set

GoPro Bigblue 4200 Lumen onderwater videolamp set

Deze complete set bestaat tray met twee handvaten met daarop een Gopro mount om je Gopro op vast te maken. Op 1 handvat is een flexibele arm geplaatst met een Bigblue VTL4200P lamp. Deze lamp is krachtiger (4200 lumen) en heeft 4 standen, waarin je kunt schakelen tussen 420, 1050, 2100, 4200 lumen. Op vol vermogen is de brandtijd 1,5 uur. Als je de lamp op minder vermogen gebruikt loopt de brandtijd op tot 15 uur. De belichtingshoek is 120 graden. Werkt ook met een oplaadbare Li-ion accu. Een krachtige lamp die ook bij wat meer omgevingslicht extra licht (en dus kleur!) toe weet te voegen. Geschikt voor grotere onderwerpen.
Klik hier voor meer info en de actuele prijs

 

Onderwater videolamp set Duo 1000 voor GoPro /Action cam

Dubbele lampenset met Bigblue AL1300XWP lampen voor Gopro

Deze set bestaat uit een tray met Gopro mount met twee handvaten, twee flexibele armen en 2 Bigblue AL1300XWP lampen. Prima set als je macro- of kleine onderwerpen op korte afstanden wenst te belichten in omstandigheden met weinig omgevingslicht. Door te werken met 2 lampen heb voorkom je schaduwen en heb je meer licht tot je beschikking, waarmee je ook nog eens een grotere hoek kunt belichten. De lampen hebben een lichtopbrengst van 1300 lumen en een belichtingshoek van 120 graden. Werkt met een oplaadbare accu.
Klik hier voor meer info en de actuele prijs

GoPro 2x BigBlue 4200 Lumen duo onderwater videolamp set

Dubbele lampenset met Bigblue 4200 lampen

 Deze set bestaat uit een tray met Gopro mount met twee handvaten, flex-armen en daarop 2 Bligblue 4200 lumen lampen. Deze krachtige lamp (4200 lumen) heeft 4 standen, waarin je kunt schakelen tussen 420, 1050, 2100, 4200 lumen. Op vol vermogen is de brandtijd 1,5 uur. Als je de lamp op minder vermogen gebruikt loopt de brandtijd op tot 15 uur. De belichtingshoek is 120 graden. Werkt ook met een oplaadbare Li-ion accu. Een krachtige lamp die ook bij wat meer omgevingslicht extra licht (en dus kleur!) toe weet te voegen. Geschikt voor grotere onderwerpen.
Klik hier voor meer info en actuele prijs