Vandaag is de eerste wedstrijddag van het WK Onderwaterfotografie in Porto santo

Vandaag en morgen komt het erop aan voor onze collega Marco Heesbeen en zijn buddy Marco Reijnen. Het is vandaag de eerste wedstrijddag van het 18e Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie op Porto Santo (bij Madeira). Ze gaan vandaag duiken op dezelfde twee duikstekken als gisteren tijdens de trainingsdag. Ze weten dus al wat ze te wachten staat. We kregen te horen dat ze een goed plan bedacht hebben en dat ze hopen dat het onderwaterleven mee wil werken. We zijn benieuwd!

Afgelopen maandag:de openingsceremonie

De openingsceremonie op maandag 4 oktober was heel feestelijk. Er waren heel wat schoolkinderen bij betrokken ook. Alle teams werden voorgesteld. In de technical meeting kwamen alle regels aan bod. Alles is tot dusver heel goed geregeld door de organisatie!

Openingsceremonie Wereldkampioenschap 2021technical meeting

Dinsdag 5 oktober: de officiële laatste trainingsdag

Dinsdag was de generale repetitie voor de teams en de organisatie. De deelnemers hebben twee duiken gemaakt. Alles ging precies zoals op het op de wedstrijddag ook moet gaan. 's Ochtends met bussen naar het duikcentrum. Daar ter plaatse krijgen alle deelnemers een camera-controle en worden de onderwaterhuizen verzegeld. De eerste foto moet, net als bij ONK,genomen worden van een bepaald voorwerp, dat pas op dat moment bekend gemaakt wordt. Op de duikstek hebben de deelnemers precies 1,5 uur, waarin ze te water moeten gaan, hun duik moeten maken en weer terug bij de boot moeten zijn. Tussendoor de camera openen mag alleen in aanwezigheid van een jurylid. Alles rondom het oefenen verloopt vlekkeloos, behalve voor het Nederlandse videoteam....Robert, de buddy van videograaf Johannes Heldens, is gevallen en is heel slecht terecht gekomen. Zijn knie is gebroken. Hij is met het vliegtuig naar Madeira gebracht en heeft daar een noodoperatie gehad. Erg naar! Ook dit lijkt organisatorisch zo goed mogelijk opgelost te worden voor Johannes. Hij krijgt een buddy toegewezen door de organisatie. Het team van Onderwaterhuis.NL wenst Robert heel veel sterkte. Wat een ongelofelijke pech!

D-Day: de eerste wedstrijddag op 6 oktober

Vandaag is dan de eerste wedstrijddag. We hebben nog geen contact gehad met team NL. We zagen wel wat foto's voorbij komen van vanmorgen op de facebook-pagina van het evenement: https://www.facebook.com/Madeiraunderwater/

Wachtend in de rij voor de camera-controle zo te zien! We duimen voor jullie!

Eerste wedstrijddag WK Onderwaterfotografie