Ikelite 200DL Onderwaterhuis Sony A7II, A7RII, A7SII #71472

€ 2.100,15 € 1.735,66
Niet voorradig. Verzending na 1 a 2 weken
SKU
IK71472
Voeg toe aan verlanglijst


Ikelite Onderwaterhuis voor de Sony A7II, A7RII of A7SII. Neem je camera mee met surfen, zwemmen, snorkelen of duiken; tot een diepte van 60 meter. 

  • Veilig en gemakkelijk bestellen. Webshop keurmerk !
  • Snelle en betrouwbare verzending met UPS, DHL of PostNL
  • Deskundig advies van de onderwaterfotografen zelf

Lens poorten

De belangrijkste functie is het nieuwe Dry Lock (DL) -poortsysteem. Door dit nieuwe systeem zijn poorten eenvoudig te monteren. Het is gebouwd voor betrouwbare prestaties op de meest afgelegen locaties, wat betekent dat er geen complexe bewegende delen zijn die uw opnames kunnen verstoren..

De nieuwe DL-serie poorten zijn lichter en flexibeler dan hun FL-tegenhangers. Ze bieden gemakkelijk plaats aan populaire full-frame lenzen met een grote diameter. Het DL-systeem is essentieel als u overweegt met professionele kwaliteitslenzen zoals de Sony 28 mm-lens met Fisheye-conversielens te fotograferen.

De meeste populaire zoomlenzen kunnen worden gebruikt met behulp van een eenvoudig maar effectief systeem dat de bediening binnen handbereik brengt. Fijne instellingen geschiedt met de grote, zacht aanvoelende knop aan de zijkant van het onderwaterhuis.  Zoom- en focusgears verschillen afhankelijk van de lens die u gebruikt. Ze zijn allemaal licht van gewicht en betaalbaar. Bekijk hier de DL poort chart voor Sony Alpha

Vacuumsysteem

Via de geintegreerde vacuümklep kunt u de behuizing vacuüm testen om te controleren op lekken voordat u uw dure apparatuur mee het water in neemt. Hiervoor gebruikt u de (separaat verkrijgbare) vacuumpomp. Samen met het volledige zicht op de camera en de O-ringafdichting door de achterkant van de behuizing, is er geen grotere zekerheid dat uw spullen veilig zijn. 

TTL belichting

Het onderwaterhuis ondersteunt handmatige flitserbelichtingsinstellingen, maar ook het toevoegen van een TTL-converter. De flitseraansluiting bevindt zich aan de bovenkant van de behuizing.

U kunt gebruik maken van de snelste en meest accurate TTL-belichting op de markt door de DL2 DS Link Sony TTL Converter Ikelite ST1 Hotshoe Kit en een compatibele Ikelite DS-flitser te gebruiken. 

Bediening en instellingen

Alle bedieningsknoppen zijn verbeterd naar het nieuwe 'soft-touch design'. Dit zorgt voor extra grip en voelt ook beter aan als je met handschoenen duikt. Alle drukknoppen zijn van hard geanodiseerd aluminium om gewicht te verminderen en weerstand te bieden tegen zoutophoping. De achterkant van de behuizing is gegraveerd met bedieningssymbolen; deze nooit zullen vervagen.

De camerabevestiging is aan de voorzijde geplaatst voor eenvoudige installatie. Een kleine montageplaat wordt bevestigd aan de onderkant van de camera en bevestigd aan de voorkant van de behuizing. De montageplaat van de camera hoeft niet te worden verwijderd voor gebruik zonder huis of bij het verwisselen van de batterij of geheugenkaart. De montageplaat is aan de onderkant voorzien van een 1 / 4-20-schroefdraadvatting, zodat deze op een statief aan het oppervlak kan worden bevestigd.

Door de doorzichtige achterwand van het onderwaterhuis kun je de camera, LCD scherm en o-ring constant zien. Het LCD scherm kan mogelijk iets gekanteld in het onderwaterhuis gezet worden.

Viewfinders

De aanwezige Super-Eye-zoeker biedt een verbeterd beeld van de optische zoeker van de camera wanneer deze via een duikmasker wordt bekeken. De zoeker kan snel en eenvoudig worden verwijderd voor de bevestiging van een optionele rechte vergrote zoeker of een 45° zoeker. De hoek van een 45º-zoeker is ergonomischer bij onderwaterfotografie en biedt een groter en helderder beeld dan de standaard Super-Eye zoeker.

Ikelite DS flitsers

Ikelite DS flitsers kunnen in manuale mode gebruikt worden wanneer deze met een Single Sync Cord # 45151 of Dual Sync Cord # 45152 aan het onderwaterhuis aangesloten zijn. Gebruik de DL2 DS Link Sony TTL Converter Ikelite ST1 Hotshoe Kit # 46042 voor de meest nauwkeurige belichting en de snelste triggering. De ST1 TTL-hotshoe kan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd. De TTL-converter heeft geen batterijen nodig. Alleen Ikelite DS-flitsers kunnen met de TTL-converter gebruikt worden.

Ikelite niet digitale flitsers

Oudere niet-digitale flitsers met een ICS-5 elektrisch synchronisatie kunnen met dit systeem worden gebruikt in handmatige belichtingsmodi.

SEA&SEA, INON, of Retra flitsers

SEA&SEA, INON of Retra flitsers met een electrische aansluiting kunenn worden gebruikt in manuele modus met behulp van een single sync cord # 45281 of dual sync cord # 45282. Flitsers zonder een elektrische sync-kabelverbinding kunnen niet op dit systeem worden aangesloten of uitsluiten in slave mode.

Optische kabels

Optisch aangestuurde flitsers zijn niet bruikbaar. Er  moet minstens één electrisch aangestuurde flitser gebruikt worden.

Specificaties

Geteste diepte: 60 meter
Compatibel met DL lens poorten
Meest gangbare cameracontrols zijn te bedienen (Joystick, Fn1, Fn2, dioptrie en scherptediepteknop zijn NIET te bedienen) 
1/4-20 schroefdraad met 3.5" afstand
Licht positief drijfvermogen in zoet water (drijfvermogen hangt af van gebruikte lens en poort)
Gewicht: 2,2 kg
Afmetingen: 236 x 178 x 168 mm
Inclusief Vacuümventiel (pomp apart verkrijgbaar)
Corrosie bestendige ABS-PC behuizing

Handleiding van de fabrikant (Engelstalig)

Meegeleverd

Achterwand o-ring # 0132.59 (voorgeinstalleerd)

Voorzijde o-ring # 0132.45 (voorgeinstalleerd)

Zoomring retainer # 75900 (voorgeinstalleerd)

Poort deksel # 0200.92 (voorgeinstalleerd)

Bulkhead (doorvoer) dop # 9104.7 (installed)

Tray met linker handvat # 4077.67 (voorgeinstalleerd)

Tool tbv zoomring retainer # 0945.06

.050" inbussleutel  # 0945.11

1/16" inbussleutel  # 0945.16

Silicone vet (tube 1cc)

Meer informatie
Max. diepte60 meter
Merk cameraSony
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ikelite 200DL Onderwaterhuis Sony A7II, A7RII, A7SII #71472
Uw waardering
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden