Ikelite 200DL onderwaterhuis voor Canon EOS R5 #71764

€ 1.983,15 € 1.638,97
Op voorraad
SKU
IK71764
Voeg toe aan verlanglijst

Onderwaterhuis, geschikt tot 60 meter diepte, voor de Canon EOS R5 systeemcamera. Geschikt voor duiken, snorkelen, surfen, zwembad en andere toepassingen in of rond water.

  • Veilig en gemakkelijk bestellen. Webshop keurmerk !
  • Snelle en betrouwbare verzending met UPS, DHL of PostNL
  • Deskundig advies van de onderwaterfotografen zelf

Het onderwaterhuis heeft ook een compatibele lenspoort nodig voor gebruik onderwater (niet meegeleverd). Een poort verschilt per te gebruiken lens. Bekijk hier de mogelijkheden / benodigdheden per lens...

Het onderwaterhuis is voorzien van het Dry Lock (DL) poortsysteem. "Dry Lock" verwijst naar de plaatsing van de o-ring aan de buitenkant van de poortbevestiging. Dit verbetert de zichtbaarheid en verkleint de kans dat er water bij de camera komt. DL-poorten zijn de lichtste op de markt, maar toch robuust en bestand tegen ruwe branding. De bevestiging is snel en veilig. 

De meest populaire zoomlenzen en geselecteerde lensfocusringen kunnen worden gebruikt met behulp van zoom/focus gears. Een grote, soft-touch knop aan de zijkant van het onderwaterhuis maakt fijn afstelling een fluitje van een cent. De zoom- en focusgears verschillen afhankelijk van de lens die u gebruikt.

TTL flits belichting
Met dit onderwaterhuis kan handmatig of automatisch (TTL) geflitst worden. De meegeleverde flitsschoen en de Ikelite ICS-5 doorvoer is voor handmatig gebruik. Dit ondersteunt handmatige flitsbelichting met een breed scala aan flitsers, waaronder Ikelite, SEA & SEA, INON en anderen.

Maak gebruik van de snelste en meest nauwkeurige flitsbelichting door gebruik van de DL5 DS Link Canon TTL-converter, CT1 TTL Hotshoe Kit # 46075 en een compatibele Ikelite DS-flitser. De DS Link kan worden geprogrammeerd volgens het specifieke TTL-protocol van de camera en ondersteunt synchronisatie van zowel het eerste gordijn als het tweede gordijn tot aan de maximale flitssynchronisatiesnelheid van de camera. Belichtingscompensatie kan in de camera worden geregeld. Een drukknop en indicatielampje aan de zijkant van de converter maken het eenvoudig om onder water heen en weer te schakelen tussen TTL en handmatige belichting.

Vacuumsysteem
Met de meegeleverde vacuümklep kun je de behuizing onder druk zetten om te controleren op lekken voordat je de dure apparatuur me het water in neemt. Voor het gebruik van deze vacuümklep is de separaat verkrijgbare vacuümpomp met meter # 47011 benodigd.

Ergonomie
Een goede ergonomie is van cruciaal belang wanneer je moet concentreren op compositie, focus en juiste belichting. Grote, gebogen bedieningshendels plaatsen de belangrijkste bedieningselementen precies waar je ze nodig hebt: sluiter en autofocus (via de AF-L-knop). Op deze manier kunt je fotograferen met of zonder focus op de back-knop, een geavanceerde techniek die handig is voor het scherpstellen van supermacro en snel bewegende onderwerpen. Elke hendel kan worden verlengd met behulp van de optionele trigger-verlenging # 4077.95 voor perfecte afstand bij gebruik van een rechterhandgreep.

De roterende bedieningselementen worden intuïtief bediend via soft-touch-knoppen. Een extra grote, gelobde knop brengt de zoom- / focusknop binnen handbereik terwijl je linkerhand op het handvat blijft. Draaibare bedieningselementen van roestvrij staal met directe aandrijving zijn vrijwel faalveilig en kunnen in een mum van tijd door de gebruiker worden onderhouden en aangepast.

Alle knoppen aan de achterzijde van de camera zijn toegankelijk via hard geanodiseerde aluminium drukknoppen voor betrouwbare prestaties en eenvoudig onderhoud. Deze bedieningselementen zijn duidelijk gelabeld door een lasergravure op de achterkant van de behuizing die nooit kan vervagen of er af kan vallen.

Set-Up
Een kleine montageplaat wordt aan de onderkant van de camera bevestigd en wordt aan de voorkant van het onderwaterhuis  vastgezet. De montageplaat van de camera hoeft niet van de camera te worden verwijderd voor gebruik aan land of bij het vervangen van de batterij of geheugenkaarten. De montageplaat is aan de onderzijde voorzien van een 1 / 4-20 schroefdraadbevestiging zodat deze op een statief kan worden bevestigd.

Viewfinders
De Super-Eye-zoeker van het onderwaterhuis biedt een beter zicht op de optische zoeker van de camera wanneer deze door een duikmasker wordt bekeken. De zoeker kan snel en gemakkelijk worden verwijderd voor de bevestiging van een optionele rechte vergrote zoeker (type 2) # 6890.1 of 45 ° vergrote zoeker (type 3) # 6891.3. De hoek van een 45º zoeker is ergonomischer bij onderwateropnames en biedt een groter en helderder beeld dan de standaard Super-Eye.

M16 accessoire poort
De reserve M16 accessoire poort kan gebruikt worden voor doeleinden zoals en HDMI doorvoer.

Niet-Ikelite flitsers
SEA&SEA, INON en Retra flitsers met een elektrische aansluiting kunnen in manuele modus worden gebruikt met behulp van een Ikelite electrische flitskabel. Flitsers zónder elektrische aansluiting kunnen niet worden gebruikt. 

Optisch flitsen
Optisch aangestuurde flitsers werken niet met dit onderwaterhuis. Er dient dan minstens één externe, elektrisch aangestuurde flitser gebruikt te worden.

Triggeren op afstand
Flitsers met externe 'slave' aansturing kunnen worden geactiveerd door een flitser die aan de behuizing is bevestigd door middel van een elektrisch synchronisatiesnoer. Ikelite DS flitsers ondersteunen triggering op afstand met behulp van de Optical Slave Converter # 4405.

Meer informatie
Max. diepte60 meter
Merk cameraCanon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ikelite 200DL onderwaterhuis voor Canon EOS R5 #71764
Uw waardering
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden