Ikelite 200DL Onderwaterhuis voor Canon EOS RP #71762

€ 1.983,15 € 1.638,97
Niet voorradig. Verzending na 2 tot 4 weken
SKU
IK71762
Voeg toe aan verlanglijst


Een volledig functioneel onderwaterhuis voor de Canon EOS RP full-frame spiegelloze digitale camera. Geschikt voor duiken, snorkelen, surfen, zwemmen en elke toepassing in of rond het water. Met dit onderwaterhuis kan de cmera meegenomen worden tot een diepte van maar liefst 60 meter! 

  • Veilig en gemakkelijk bestellen. Webshop keurmerk !
  • Snelle en betrouwbare verzending met UPS, DHL of PostNL
  • Deskundig advies van de onderwaterfotografen zelf

Dit onderwaterhuis heeft (tbv waterdicht gebruik) een poort nodig, afhankelijk van de te gebruiken lens. Een lenspoort wordt niet meegeleverd.
Bekijk hier de lijst met compatibel DL poorten voor de Canon RF Mount...

Dit onderwaterhuis maakt gebruik van het robuuste Dry Lock (DL) poort systeem. "Dry Lock" verwijst hierbij naar de plaatsing van de o-ring aan de buitenzijde van de poort aansluiting. Dit verbetert het zicht en vermindert de kans op lekkages. DL poorten zijn de lichtste op de markt en toch robuust en bestand tegen een stootje. Bevestigen kan snel en veilig. Door het gebruik van extensieringen kan een groot aantal lenzen gebruikt worden.

Door het gebruik van zoom- en focusringen kunnen de meest populaire lenzen in dit onderwaterhuis gebruikt worden. Deze ringen zijn optioneel en per lens verschillend verkrijgbaar.

De afdichting van de achterwand is uniek. De o-ring is door Ikelite zó geplaatst dat deze niet onbedoeld uitgerekt of verwrongen kan worden.  Dankzij de doorzichtige achterwand is de o-ring ook goed waarneembaar. De sluiting van de achterwand bestaat uit drie dubbel gepassiveerde rvs vergrendelingen. Deze zijn eenvoudig in gebruik en vrijwel onbreekbaar.

Vacuum 
Standaard is er een vacuumventiel voorgemonteerd an de zijkant van het onderwaterhuis. De plaatsing is dusdanig dat deze geen andere belangrijke bedieningselmenten in de weg zit. Met de optioneel verkrijgbare vacuumpomp (47011) kan het onderwaterhuis vacuum gemaakt worden zodat het huis vóór de duik op dichtheid gecontroleerd kan worden.

M16 Accessoire poort
De reserve M16 doorvoer kan gebruikt worden voor het gebruik van accessoires zoals bijvoorbeeld een HDMI doorvoer.

TTL Belichting
Het onderwaterhuis ondersteunt het fotograferen met handmatige flitsers of het toevoegen van TTL-elektronica. De meegeleverde hotshoe met Ikelite ICS-5-voetje ondersteunt handmatige flitsinstellingen met een breed scala aan flitsers, waaronder Ikelite, SEA & SEA, INON en andere.

Profiteer van de snelste en meest nauwkeurige TTL-belichting door gebruik te maken van de DL5 DS Link Canon TTL Converter en CT1 TTL Hotshoe-set (46075) en een compatibele Ikelite DS-flitser te gebruiken. Belichtingscorrectie kan dan in de camera worden ingesteld.

Ergonomie
Goede ergonomie is van groot belang wanneer u zich moet concentreren op de compositie, focus en juiste belichting. Grote, gebogen bedieningknoppen brengen de belangrijkste bedieningselementen precies daar waar u ze nodig hebt: sluiter en autofocus (via de AF / MF-knop). De ontspanknop kan worden verlengd met behulp van de optionele trigger-extensie (4077.93). Dit zorgt voor perfecte afstand bij gebruik van een rechterhandgreep.

De draaibare bedieningselementen bestaan uit 'soft-touch' knoppen. Voor de zoomfunctie is een extra grote knop aan de linkerzijde voorzien, welke bediening vanaf de handgreep mogelijk maakt, zonder deze los te hoeven laten.

Alle cameraknoppen aan de achterzijde zijn toegankelijk middels hard geanodiseerde aluminium drukknoppen. Deze zijn betrouwbaar en eenvoudig in onderhoud. Alle bedieningselementen zijn duidelijk gelabeld met lasergravure op de achterkant van de behuizing. Deze gravure vervaagt nooit. 

Viewfinders
De ingebouwde Super-Eye-zoeker biedt een verbeterd zicht op de optische zoeker van de camera wanneer deze door een duikmasker wordt bekeken. De zoeker is eventueel snel en gemakkelijk te vervangen door een optionele 45 ° vergrotende zoeker (type 3) (6891.3). De hoek van een zoeker van 45 ° is ergonomischer bij onderwaterfotografie en biedt een groter en helderder beeld dan de standaard Super-Eye. 

Ikelite DS flitser compatibiliteit

Elke Ikelite DS-flitser kan worden gebruikt in handmatige belichtingsmodi door deze aan te sluiten met een compatibel elektrisch synchronisatiesnoer. Huidige model DS-flitsers kunnen worden gebruikt in TTL-belichtingsmodus door de optionele CT2K Canon TTL-kit (46072) en een elektrisch synchronisatiesnoer te gebruiken.

Non-Ikelite flitser compatibiliteit 

SEA- en SEA-, INON- en Retra-flitsers met een elektrische aansluiting kunnen worden gebruikt in handmatige belichtingsmodi met behulp van een elektrisch synchronisatiesnoer. Flitsers zonder een elektrische sync-kabelverbinding kunnen niet op dit systeem worden aangesloten, tenzij ze van een hard-bedrade flitser worden losgemaakt.

Ikelite niet-digitale flitsers compatibiliteit

Oudere niet-digitale flitsers met een ICS-5 elektrische flitskabel kunnen met dit systeem worden gebruikt in handmatige belichtingsmodi.

Optische kabel compatibiliteit

Flitsers met alleen optische aansturing zijn niet compatibel met dit onderwaterhuis. Een externe flitser moet worden aangesloten via een elektrische flitskabel.

Specificaties

60 meter geteste diepte
Compatibel met DL lenspoorten
Bediening mogelijk voor de meeste belangrijke camerafuncties
Geen bediening mogelijk voor: touchscreen, multifunctionele vergrendelknop of dioptrie-instelknop
1/4-20 statiefaansluitingen met een afstand van 3.5"
Licht positief drijfvermogen in zoet water
Gewicht 2.13 kg
Afmetingen: 220 x 175 x 165 mm
Incl. vacuum aansluiting (excl. vacuum pomp)

Inclusief Ikelite ICS-5 doorvoer connector met handmatige flitsschoen voor betrouwbare elektrische aansturing van onderwater flitsers. Optionele TTL-accessoires zorgen voor automatische belichting met compatibele Ikelite DS-flitsers.

Meer informatie
Max. diepte60 meter
Merk cameraCanon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ikelite 200DL Onderwaterhuis voor Canon EOS RP #71762
Uw waardering
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden