Ikelite onderwaterhuis voor Canon EOS M50, M50 II #69740

€ 1.228,50 € 1.015,29
Niet voorradig. Verzending na 2-5 werkdagen
SKU
IK69740
Voeg toe aan verlanglijst


Een professioneel, compact onderwaterhuis (60 meter) voor de Canon EOS M50 en EOS M50 Mark II spiegelloze digitale camera's (systeemcamera). Te gebruiken voor diverse toepassingen in en om het water. 

  • Veilig en gemakkelijk bestellen. Webshop keurmerk !
  • Snelle en betrouwbare verzending met UPS, DHL of PostNL
  • Deskundig advies van de onderwaterfotografen zelf

Deze behuizing vereist de toevoeging van een compatibele DLM-lenspoort voor waterdichte werking. Een lenspoort is niet inbegrepen.
 Bekijk hier de poort lijst... 

Bediening en ergonomie
Een trigger-type sluiterhendel is ontworpen voor optimale gevoeligheid en een natuurlijke beweging bij het fotograferen onder water. De standaard bediening omsluit de zijkant van de behuizing voor comfortabel gebruik in de hand. De hendel kan eenvoudig worden verlengd met behulp van de optionele Shutter Trigger Extension # 4077.95 voor een comfortabeler bereik bij gebruik van een handgreep.

Soft-touch-knoppen zijn, met ofzonder handschoenen aan, gemakkelijk vast te pakken en bieden snelle toegang tot belangrijke bedieningselementen, waaronder de voor- en achterknoppen en de modusregeling. 

Drukknoppen van hard geanodiseerd aluminium zijn extreem licht en bestand tegen zoutophoping en corrosie. De achterkant van de behuizing is voorzien van met laser gegraveerde bedieningssymbolen die nooit vervagen of eraf vallen.

Camera-installatie
De camerabevestiging is aan de voorzijde te laden voor eenvoudige installatie en wisseling. Een kleine montageplaat wordt aan de onderkant van de camera bevestigd en aan de voorkant van de behuizing vastgezet. De montageplaat van de camera hoeft niet van de camera te worden verwijderd voor gebruik op het oppervlak of bij het vervangen van de batterij of geheugenkaarten. De montageplaat heeft een 1/4-20 schroefdraadbevestiging aan de onderkant, zodat deze ook op een statief op het oppervlak kan worden bevestigd.

Lensopties
Er is hoogwaardige en toch betaalbare optica beschikbaar, van groothoek, fisheye tot macro. Op maat gemaakte acryle domepoorten van optische kwaliteit bieden de kleur, helderheid en duurzaamheid van glas tegen een fractie van het gewicht en de kosten. Glazen platte poorten zijn beschikbaar voor macrolenzen.

Het DLM-poortsysteem is ontworpen om sterk genoeg te zijn voor zware branding en om betrouwbaarheid te bieden op afgelegen locaties. De lenspoort kan worden bevestigd zonder draaien, schroefdraad of complexe mechanismen.

Zoekers
De aanwezige supereye-zoeker biedt een verbeterd zicht op de optische zoeker van de camera wanneer deze door een duikmasker wordt bekeken. Krijg eventueel het helderste en scherpste beeld van de OLED EVF van de camera door een optionele vergroter zoeker toe te voegen. De supereye is snel en eenvoudig te verwijderen voor de bevestiging van een rechte vergrotende zoeker # 6890 of 45° vergrotende zoeker (Type 3) # 6891.3.

Het grote, superheldere LCD-scherm van de camera is zichtbaar via de achterkant van de behuizing en kan vóór installatie in de behuizing worden gekanteld voor een beter zicht onder water.

Accessoires
Aan de onderkant van de behuizing bevinden zich twee 1/4-20 bevestigingspunten met schroefdraad voor de bevestiging van een dienblad en handgrepen. Handgrepen zorgen voor een verbeterde ergonomie onder water en vormen de basis voor uw verlichtingssteunen.

Als je met twee flitsers- of lichtarmen fotografeert, kan er een handgreep aan de bovenkant worden toegevoegd om van en naar de duikstek te dragen. Bovenhandgrepen zijn verkrijgbaar in een kabelgreep # 4080.07 of aluminium bovenhandgreep # 4080.08. De stijve aluminium uitvoering biedt extra bevestigingspunten voor verlichting en accessoires.

Vacuüm afdichting
Er is geen grotere zekerheid dan dat u uw camera en o-ringafdichting door de achterkant van de behuizing kunt zien. Het  kenmerkende ontwerp met open groef hangt de achterste o-ring in een natuurlijke positie die gemakkelijker te onderhouden en betrouwbaarder is dan de o-ring in een kanaal te dwingen. Zodra de behuizing is gesloten, ziet u dat de o-ring een solide, waterdichte afdichting vormt.

Aan de zijkant van de behuizing is een reserve 1/2-20-schroefdraadaansluiting aangebracht voor eenvoudige installatie van de optionele vacuümset # 47012. Met een handpomp met meter kunt u een vacuüm trekken op de behuizing om de waterdruk te simuleren en te controleren op lekt voordat u het water ingaat.

Optionele flitser aansluiting
Externe flitsers kunnen door de camera worden geactiveerd door toevoeging van de B1A Bulkhead # 46002 en Canon C1 Hotshoe (manueel) # 46071. Betrouwbare vergrendelingsconnectoren tussen de hotshoe en het schot maken het gemakkelijk om de hotshoe te installeren of onderdelen terug te nemen wanneer u naar afgelegen locaties reist . Deze combinatie biedt alleen handmatige belichting met behulp van de stroominstellingen van de flitser(s).

Geniet van de snelste en meest nauwkeurige flitsbelichting op de markt door de DL5 DS Link Canon TTL Converter B1A Bulkhead en CT1 TTL Hotshoe Kit # 46076 en een compatibele Ikelite DS-flitser toe te voegen. De DS Link kan worden geprogrammeerd op het specifieke TTL-protocol van de camera en ondersteunt synchronisatie van zowel het eerste gordijn als het achterste gordijn tot de maximale flitssynchronisatiesnelheid van de camera. Belichtingscompensatie kan in de camera worden opgeteld of afgetrokken. Een drukknop en indicatielampje aan de zijkant van de converter maken het eenvoudig om onder water heen en weer te schakelen tussen TTL en handmatige belichting.

De ingebouwde flitser is in deze installatie niet bruikbaar. Het activeren van optische flitsers wordt op dit moment niet ondersteund.

Specificaties

60 Meter geteste diepte
DLM/A poort aansluiting
Bediening voor alle belangrijke camerafuncties (behalve voor de Wi-Fi-functie)
Twee 1/4-20 schroef aansluitingen
Licht negatief drijfvermogen in zoet water (drijfvermogen varieert afhankelijk van de keuze van de lens en poort)
Gewicht: 1225 gr
Afmetingen: 191 x 147 x 137 mm
Constructie van ABS-PC, acryl en acetyl

Meegeleverd

Achterwand o-ring # 0110 (voorgeinstalleerd)
Poort o-ring # 0132.36 (voorgeinstalleerd)
Bulkhead afdichting # 9104.7 (voorgeinstalleerd)
Tube 1 cc silicone vet

Meer informatie
Max. diepte60 meter
Merk cameraCanon
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ikelite onderwaterhuis voor Canon EOS M50, M50 II #69740
Uw waardering
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden