Nauticam NA-A1 onderwaterhuis voor Sony Alpha1 [17430]

€ 4.227,00 € 3.493,39
Op voorraad
SKU
NA17430
Voeg toe aan verlanglijst

Onderwaterbehuizing voor een maximale diepte van 100 meter voor de Sony full-frame spiegelloze α1. Een hoogwaardige, superergonomische en betrouwbare behuizing.

  • Veilig en gemakkelijk bestellen. Webshop keurmerk !
  • Snelle en betrouwbare verzending met UPS, DHL of PostNL
  • Deskundig advies van de onderwaterfotografen zelf

Nauticam ondersteunt de Sony Alpha full-frame lijn sinds de originele a7 met professionele aluminium behuizingen die intuïtieve toegang bieden tot alle bedieningselementen en functies van de camera's. Naarmate de camera's zijn geëvolueerd, hebben ook de Nauticam-behuizingen zich ontwikkeld. De NA-α1 onderwaterbehuizing biedt vingertop toegang tot alle belangrijke camerabedieningen in een robuuste en betrouwbare aluminium onderwaterbehuizing. Ergonomische camerabediening is een van de sterke punten van een Nauticam-behuizing en de NA-α1 zet deze traditie voort. 

Geïntegreerde handgrepen in de vorm van een DSLR-behuizing met ergonomische rubberen grepen en roestvrijstalen verstevigingsbeugels zorgen voor stabiliteit en bevestigingspunten voor accessoires. De NA-a1 heeft ook dubbele duimhendels aan de achterkant die gemakkelijk te bereiken zijn vanaf de handgreep die toegang geeft tot drie van de meest gebruikte bedieningselementen aan de achterkant van de camera. De rechterhendel bedient de AF-ON- en RECORD-knoppen, terwijl de linkerhendel is toegewezen aan de PLAY-knop. 

Bovenop de behuizing aan de linkerkant bevinden zich bedieningselementen in de vorm van een MODE-draaiknop en FOCUS-modushendel. De C1-, C2-knoppen en de EV-compensatieknop hebben ook directe toegang vanaf de bovenkant van de behuizing. De C3, die doorgaans is toegewezen aan het schakelen tussen de zoeker en het LCD-scherm, is gemakkelijk bereikbaar vanaf de linkerhandgreep aan de achterkant van de behuizing. 

Accessoire-poorten

De NA-α1 heeft zowel een M24-poort aan de voorkant van de behuizing voor zowel HDMI 1.4- als HDMI 2.0-connectiviteit als een M14 aan de achterkant voor de optionele vacuümklep (25624). 

De behuizing wordt geleverd met voor geïnstalleerde elektronica voor het vacuümcontrole- en lekdetectiesysteem van Nauticam. Dit monitoringsysteem zorgt voor constante updates over de waterdichtheid status van de behuizing. Een eenvoudig kleur gecodeerd LED-verlichtingssysteem laat de gebruiker weten dat het vacuüm solide is of dat de behuizing vacuüm verliest. Lekdetectie is in hetzelfde circuit ingebouwd, dus als er water binnendringt, zal er een hoorbare en visuele indicatie optreden. Het Nauticam-systeem is temperatuur gecompenseerd, waardoor valse alarmen worden voorkomen die worden veroorzaakt door een verandering in de buitentemperatuur of door het opwarmen van een camera tijdens een duik vol actie. 

Premium professionele optiek

Nauticam's brede scala aan poorten en in-huis gecorrigeerde optieken zijn de perfecte aanvulling op de inherente flexibiliteit van de NA-α1. De NA-α1 is gebouwd rond het N100-poortsysteem en ondersteunt een breed scala aan Sony FE-lenzen, evenals EF-lenzen via adapters. Daarnaast zijn er verschillende opties beschikbaar om de baanbrekende WACP en WACP-2 groothoekcorrectielenzen te gebruiken, evenals de compactere en onderwater verwisselbare WWL-1B

Met de Sony SEL1635GM FE 16-35mm F2.8 GM brengt de WACP 2 bijvoorbeeld het originele 105º gezichtsveld naar een indrukwekkende 128º met scherpere hoeken, een ~ 0 inch minimale focusafstand en een natuurlijker uitziend beeld dan zou worden geleverd door een standaard glazen koepelpoort. 

Flash-triggering

Zowel glasvezel- als elektrische sync flits opties zijn beschikbaar. De Nauticam universele optische kabels worden bevestigd in de optische kabel connectors bovenop de behuizing en zijn voorzien van modulaire verbindingen voor zowel Sea & Sea-achtige bussen als INON-schroefdraadverbindingen. Triggering wordt bereikt met behulp van de optionele Nauticam Mini Flash Trigger voor Sony (26302) die LED's gebruikt die worden gevoed door een ingebouwde knoopcelbatterij om een handmatig signaal te genereren dat via de optische kabels wordt verzonden naar compatibele flitsers.

 

Accessoires voor HDMI-uitgangen

Voor HDMI 2.0

25086 M24 adapter voor HDMI 2.0 kabel (incl. Spangereedschap)

25099 M24A2R200-M28A1R170 HDMI 2.0-kabel (voor NA-α1 te gebruiken met Ninja V-behuizing)

Monitorbehuizing:

17922 Nauticam Atomos Ninja V Behuizing voor Atomos Ninja V 5 ”4Kp60 4: 2: 2 10-bit Nabestelling / Monitor / Speler (excl. HDMI 2.0 kabel

17922S Nauticam Atomos Ninja V-S Behuizing voor Atomos Ninja V 5 ”4Kp60 4: 2: 2 10-bit Nabestelling / Monitor / Speler (excl. HDMI 2.0 kabel) met Atomos AtomX SDI Module

Voor HDMI 1.4

25081 M24-M16 Verloopadapter

25100 HDMI (D-A) -kabel met een lengte van 190 mm voor NA-a1 (voor aansluiting van HDMI-doorvoer naar camera)

25033 standaard HDMI-doorvoer met M16-schroefdraad

Optionele Monitorbehuizingen:

 

17920 NA-502B-H Behuizing voor SmallHD 502 Bright Monitor

17923 NA-Shinobi-H Behuizing voor Atomos Shinobi 5.2 "4K HDMI Monitor met HDMI 1.4 ingang

 

Technische specificaties:

Geteste diepte: 100m

Meer informatie
Max. diepte100 meter
Merk cameraSony
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nauticam NA-A1 onderwaterhuis voor Sony Alpha1 [17430]
Uw waardering
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden