Flip12 Kleurcorrectie- en macrosysteem voor Gopro 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 en 12

Een blauwe waas over je videobeelden? Veel duikers en snorkelaars die graag onder water filmen herkennen dit probleem als ze in tropisch blauw water opnamen hebben gemaakt. De prachtige kleuren zijn terug te halen door een kleurcorrectiefilter te gebruiken op je Gopro tijdens de duik. De rode tinten, die verloren gaan, herstel je daarmee direct tijdens het filmen. Het FLIP Kleurcorrectie- en macrosysteem is speciaal hiervoor ontworpen. Geschikt voor Hero 5,6,7, 8, 9, 10, 11 en 12. Je klapt daarmee heel simpel een kleurcorrectiefilter voor je lens, zodra je het nodig hebt. En je klapt het ook zo weer opzij. Op datzelfde flip-systeem is ook een macrolens te bevestigen die je voor je GoPro kunt klappen. Je kunt daarmee van dichtbij een klein onderwerp beeldvullend en scherp in beeld brengen.

Blauwe waas: kleurcorrectie is de oplossing

Je Gopro heeft van zichzelf maar beperkte mogelijkheden om je witbalans aan te passen. Als je gaat snorkelen of duiken met je GoPro in tropisch blauw water zullen je beelden een blauw waas vertonen. De mooie kleuren zijn verdwenen. Die kleuren haal je heel makkelijk terug in je beelden door tijdens de duik een kleurcorrectiefilter voor de lens van je Gopro te klappen. Het kleurcorrectiefilter herstelt de rode kleuren die verloren zijn gegaan. Tot ongeveer 3 meter diepte heb je in tropisch blauw water voldoende licht en heb je geen kleurcorrectiefilter nodig. Tussen de 3 en 8 meter diepte klap je het shallow-filter voor je lens. Tussen de 8 en 25 meter heb je het dive-filter nodig, omdat je op die diepte meer kleurcorrectie nodig hebt. Op grotere diepten werkt een kleurcorrectiefilter onvoldoende simpelweg omdat er te weinig omgevingslicht is. Dan moet je echt overstappen naar belichting met een videolamp.

Effect kleurcorrectie tov blauwe videobeelden

Macromate Mini +15 macrolens voor GoPro 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,11 en 12

Zonder een voorzetlens zijn beelden van een GoPro camera pas scherp op een afstand van 30 tot 60 cm. Een naaktslak of een klein detail kun je zonder macrolens dus niet mooi beeldvullend in beeld brengen. Met de voorzetlens wordt die afstand verkleind tot slechts 7,6 cm! De lens vergroot niet, maar zorgt ervoor dat je heel dichtbij kunt komen en een klein onderwerp scherp en beeldvullend vast kunt leggen. Zeker in onze wateren onmisbaar voor je Gopro! Door het mindere zicht ben je dan toch al vaak genoodzaakt je te beperken tot macro-opnamen. De macrolens is een natte lens. Die gebruik je dus aan de buitenkant van het onderwaterhuis. De macrolens plaats je op het Flip systeem en kun je zo voor de lens van je GoPro klappen als je hem nodig hebt. Om de Macromate Mini te gebruiken heb je dus het FLIP systeem nodig. Het Flip systeem is leverbaar in diverse kits. Het Pro package is een compleet pakket met twee kleurcorrectiefilters èn de +15 macrolens.

TIP: plaats een macrolens op de scharniermogelijkheid naast de Gopro (niet bovenop). Door het gewicht van de lens zou het kunnen voorkomen dat de lens anders op een ongewenst moment omlaag klapt.

Schorpioenvis opname zonder macrolensSchorpioenvis met macromate mini

+10 Close up lens voor Gopro Hero 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 en 12

Deze close up lens zorgt ervoor dat de scherpstelafstand van je Gopro iets kleiner wordt en is daarmee heel geschikt om onderwerpen vast te leggen die middelgroot zijn. Voor de echte kleine macro-onderwerpen gebruik je de Macromate Mini +15 Macrolens. Ook voor deze lens heb je de 55mm filter holder met schroefdraad nodig. Perfecte combinatie: de +10 close up lens en de Macromate Mini +15 allebei monteren op het Flipsysteem en voor je lens flippen wat je nodig hebt! 

Close up lens +10 voor Gopro

 

FLIP12 systeem voor GoPro 5, 6, 7,8, 9, 10, 11 en 12

Het FLIP12 syteem bestaat uit een klein frame dat je heel gemakkelijk monteert op het onderwaterhuis voor de Gopro. Je monteert het dus op de Super Suit (onderwaterhuis voor Hero 5, 6, 7) of op de Protective Housing (onderwaterhuis voor Hero 8, 9, 10, 11, 12). Het frame heeft aan de bovenkant en aan de zijkant een scharnier, waaraan je een filter of macrolens-adapter kunt vastmaken. Het Flip12 systeem kan gewoon op het onderwaterhuis blijven zitten, als je de Gopro uit de behuizing haalt. Je hoeft het dus maar eenmalig te bevestigen. De kleurcorrectiefilters in deze laatste FLIP-versie zijn nog steviger gemaakt en nagenoeg onbreekbaar.

Er bestaan verschillende kleurcorrectiefilters voor dit systeem (zie de pakketten verderop):

>> Shallow filter: voor tropisch blauw water van 3-8 meter diep 

>> Dive filter: voor tropisch blauw water van 8-25 meter diep 

>> Nightsea filter: Het nightsea ofwel fluor filter wordt gebruikt in combinatie met een lamp met UV-licht of blauw licht. Het blauwe licht van de lamp triggert fluoriserende eigenschappen in koraal en organismen, waardoor zij bijvoorbeeld groen licht uit gaan stralen. Het gele nightsea filter op je GoPro doet niets anders dan het compenseren van het blauwe licht dat je lamp verspreidt. Het blauwe licht is dus niet zichtbaar op je videobeelden doordat het gele filter erop gemonteerd is. Het licht dat het koraal of de organismen uitstralen heeft een andere frequentie en blijft wel zichtbaar op je video! dat levert hele bijzondere beelden op met fluoriserende onderwerpen.

Je kunt aan het systeem ook een macrolens bevestigen:

De Macromate Mini +15 macrolens zorgt ervoor dat de scherpstelafstand van je Gopro van 30 tot 60 cm wordt verkleind naar maar liefst 7,6 cm. Daardoor kun je een klein onderwerp scherp en beeldvullend in beeld brengen. Een musthave voor iedere duiker of snorkelaar met een Gopro.

Bij de macrolens wordt een 55mm lens adapter en een inbussleuteltje meegeleverd. De ronde lens adapter met schroefdraad bevestig je aan het frame van het Flip12 systeem. Vervolgens draai je daar de macrolens in (die is voorzien van schroefdraad). Klap de macrolens simpelweg voor de lens van je Gopro als je hem nodig hebt. 

De verschillende pakketten

Het FLIP12 systeem is verkrijgbaar in verschillende pakketten. De filters, filtershouder en macrolenzen zijn ook los leverbaar om je set later uit te breiden.

 

Flip8 One filter kit met dive filter

FLIP12 One Filter Kit met DIVE Filter

Startklaar pakket met daarin het FLIP12 systeem incl. 1 filter. Dat is het DIVE filter (geschikt voor 8-25 meter diep). Dit systeem bevat 1 scharnier om filter of macrolens te flippen. Compatible met GoPro HERO 5, HERO 6, HERO 7 & HERO 8, 9, 10 , 11 en 12 in de Super Suit of Protective Housing.

FLIP8 twee filter kit (shallow en dive) voor GoPro 5,6,7,8

FLIP twee filter kit (shallow en dive) voor GoPro 5,6,7,8, 9, 10, 11 en 12Compleet startklaar pakket met daarin het FLIP12 systeem incl. 2 filters en twee scharnieren. Zowel het DIVE filter (8-25 meter), als het SHALLOW filter (3-8 meter) worden meegeleverd. Compatible met GoPro HERO 5, HERO 6, HERO 7 & HERO 8, 9, 10, 11 en 12 in de Super Suit of Protective Housing.

https://www.onderwaterhuis.nl/flip8-pro-package-met-shallow-dive-filters-15-macrolens

FLIP12 Pro Package met SHALLOW & DIVE Filters & +15 Macrolens 
Het ultieme pakket voor de GoPro gebruiker onder water! Compleet startklaar pakket met daarin het FLIP12 systeem incl. 2 filters, twee scharnieren en de Macromate MINI +15 macrolens. Zowel het DIVE filter (8-25 meter), als het SHALLOW filter (3-8 meter) worden meegeleverd. Compatible met GoPro HERO 5, HERO 6, HERO 7 & HERO 8 , 9, 10, 11 en 12 in de Super Suit of Protective Housing.

 

Losse accessoires

Alle filters, close up lenzen, filterhouder en ook ronde filters, die in de filterhouder passen zijn los verkrijgbaar. Onder dit artikel hebben we links opgenomen naar allerlei bijpassende accessoires. Wil je de set uitbreiden of ben je een onderdeel kwijt? Scroll dan even naar beneden. (Onderstaand overzicht is van toepassing op HERO 5,6,7,8,9,10,11,12.)

Overzicht filters FLIP

Duiken of snorkelen met je GoPro in Nederland / België / niet-tropische wateren

In onze wateren hebben we bij het filmen of fotograferen onder water met name een tekort aan licht. Op een hele zonnige dag met helder water dringt het zonlicht een stuk door in onze wateren en zou je kunnen experimenteren met een magenta / greenwater filter, maar over het algemeen heb je in onze wateren echt extra licht nodig: 1 of 2 videolampen dus. Hier hebben we een apart uitgebreid artikel over geschreven. Ga je hier aan de slag met je Gopro, lees dan zeker dit artikel!

Het FLIP12 systeem is in onze wateren populair om met een macro/close up-lenzen (Macromate Mini +15 Macrolens en de +10 close up lens) aan de slag te gaan. Dichtbij je onderwerp komen is een van de belangrijkste hoofdregels bij onderwaterfotografie- en video. Met een macro/close-up lens voor je Gopro krijg je dat dus voor elkaar! 

Vragen of hulp nodig?

Vragen over het gebruik van filters, macrolenzen of lampen bij uw Gopro? Neem gerust contact met ons op! we adviseren u graag. Bel +31165553944 of mail naar info@onderwaterhuis.nl. Langskomen in onze showroom in Oud Gastel kan natuurlijk ook. We zijn 6 dagen per week geopend.