Meest verkochte onderwatercamera: Olympus Tough

De OM System Tough TG-7 onderwatercamera is letterlijk TOUGH. Shockproof, freezeproof, crushproof èn ook tot 15 meter waterdicht van zichzelf. Extra veilig. Fijn aan de waterkant en mocht er onverhoopt een druppeltje in het onderwaterhuis komen...de camera's zijn waterproof. De camera wordt in een set geleverd met lekker compact onderwaterhuis van Olympus, waarmee alle knoppen van de camera bediend kunnen worden.

Vijf speciale onderwaterprogramma's

De camera maakt het je erg makkelijk als duiker of snorkelaar en heeft 5 verschillende speciale onderwaterprogramma's:

  • Onderwater groothoek

  • Onderwater Snapshot

  • Onderwater Macro

  • Onderwater Microscoop

  • Onderwater HDR. 

Daarnaast passen de witbalansmodi Onderwater (ondiep, midden en diep) zich automatisch aan op de onderwateropnamemodus, maar handmatige aanpassingen zijn ook mogelijk.

Geweldige macro-fotografie

Vooral de microscoop-macrofunctie is gaaf voor onderwaterfotografen. Je kunt van heel dichtbij fotograferen met deze camera, want de camera stelt zelfs nog scherp op slechts 1 cm tot de rand van de lens. De maximale beeldvergroting is 7x (35mm equivalent).  Door deze functie kun je onderwerpen (of beter gezegd onderwerpjes) van slechts enkele millimeters groot beeldvullend fotograferen. Bij een uitgebreide grote systeemcamera-set heb je heel wat meer nodig aan lenzen /voorzetlenzen om datzelfde effect te kunnen bereiken. De supermacro-mode is beschikbaar in de onderwaterstand, in de andere P/A-standen en ook in de videostand. 

Naast de Microscope-modus, Microscope Control-modus, Focus Stacking-modus is er ook nog een Focus Bracketing-modus. Met deze mogelijkheden kunnen (onderwater)fotografen prachtige beelden vastleggen van minuscule onderwerpen die met het menselijk oog (bijna) niet te zien zijn.

Volop uitbreidingsmogelijkheden

Voor de Tough TG-7 met onderwaterhuis zijn allerlei uitbreidingen verkrijgbaar. Populair is bijvoorbeeld het gebruiken van een extra groothoeklens voor nog extremere groothoekopnamen. Van dichtbij krijg je dan veel op je foto. ideaal voor grote dieren en voor overzichtsfoto's van een rif of wrak bijvoorbeeld. Een hoekzoeker op de achterzijde van je onderwaterhuis geeft een beter zicht op het scherm tijdens het duiken. Met een compacte ringlamp (ringlight) kun je macro-onderwerpen nog beter belichten. en voor kleurrijke beelden wil je als je wat verder gevorderd bent vast een externe flitser of videolamp. In deze blog lees je alles over de mogelijke uitbreidingen voor de OM System Tough.

RAW, 4K en overige specs

Met de camera kun je in RAW fotograferen. Met name belangrijk voor mensen die foto's willen gaan nabewerken.  De camera biedt ook de mogelijkheid tot 4k video.

Nog wat andere mooie specificaties op een rijtje:

> De camera is ook nog eens shockproof, freezeproof en crushproof waardoor hij niet alleen voor onderwater geschikt is, maar ook ideaal voor actieve dagjes uit. De TG-7 is uitgerust met een speciale constructie-modus voor zakelijke doeleinden (fotograferen bouwplaatsen etc).

> De TG-7 is voorzien van een USB-C aansluiting om te laden.

> Verbeterde LCD monitor (nog betere kleurweergave)

> Verticale video wordt ook ondersteund op de TG-7, dus video's die in verticale stand op de camera zijn opgenomen, worden opgeslagen als verticale videobestanden, waardoor ze gemakkelijk op sociale media kunnen worden geplaatst zonder dat er bewerkingssoftware nodig is.

> Dubbellaags beschermend glas op de voorste lens om aanslaan (condens) te voorkomen.

> De high-speed back-lit CMOS-beeldsensor, anti-reflecterende coating aan beide zijden van het afdichtglas, en TruePic VIII beeldverwerkingsprocessor zorgen voor uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit. De lichtsterke F 2.0 lens met 4x optische zoom en RAW-ondersteuning dragen daar nog verder aan bij. en nieuwe interval modi. Daarnaast nog een verbeterde grip en ondersteuning voor de nieuwe weatherproof afstandsbediening. 

> Pro Capture Mode begint met opnemen 0,5 seconden voor de volledige sluiterdruk en blijft sequentieel fotograferen met 10 fps, wat handig is voor het vastleggen van opnamen die moeilijk te timen zijn, zoals vliegende insecten en een druppelkroon.

> Interval Shooting ondersteunt tot 299 opnamen. Na het maken van opnamen wordt automatisch een Time Lapse Movie gegenereerd. Bij intervalopnamen kunnen gebruikers prioriteit geven aan het interval tussen opnamen en belichtingsequalisatieverwerking om te gaan met plotselinge veranderingen in belichting tussen frames.

> De RM-WR1 Wireless Remote Control maakt op afstand fotograferen mogelijk en is weerbestendig

 

Het onderwaterhuis OM-System PT-059

Voor snorkelen of duiken is het onderwaterhuis onmisbaar. Het verhoogt niet alleen de maximale diepte tot 45 meter maar biedt ook een extra bescherming tegen krassen, zout, zand, enz. Bovendien zijn de knoppen van het huis groter en veel makkelijker onderwater te bedienen. Het onderwaterhuis biedt ook uitbreidingsmogelijkheden voor flitsers, lampen, groothoeklenzen en trays met handvatten voor een stabiele en comfortabele grip.

- Eenvoudige bediening, boven en onder water
- Alle camerafuncties kunnen gewoon worden bediend
- Neutraal drijfvermogen onder water
- Schroefdraadbevestiging voor voorzetlenzen en filters
- De standaard statiefbevestiging maakt de aansluiting van een lichtarm mogelijk
- Transparante achterzijde zodat u ziet wanneer er water in de behuizing komt
- Glas met meerdere coatings om reflecties tegen te gaan
- Afneembare LCD kap voor LCD scherm

 

Of combineer met een ander onderwaterhuis: Weefine TGPRO onderwaterhuis

Het merk Weefine heeft ook een onderwaterhuis ontwikkeld voor de TG-5/TG-6 en TG-7. Dit onderwaterhuis is nóg uitgebreider dan het onderwaterhuis van OM System. Dit aluminium onderwaterhuis heeft een maximale diepte van maar liefst 80 meter en heeft een ingebouwd vacuum systeem. Zo weet je zeker dat het onderwaterhuis goed afgesloten is. In het onderwaterhuis kan een extra accu geplaatst worden, waardoor je gebruiksduur wordt verlengd naar ongeveer 5 uur! Door middel van een HDMI-kabel kan een externe monitor (WED-5) verbonden worden en bovenop het huis geplaatst worden. Perfect duidelijk groot beeld.

Ben je een Macro liefhebber?

Kijk dan naar de OM System TG-7 Super Macro Diver kit. Deze Super Macro kit uitvoering wordt geleverd inclusief een speciale Ring Flash, die ervoor zorgt dat macro onderwerpen op zeer korte afstanden toch keurig belicht kunnen worden met de interne flitser! Bij super-macro-opnamen wordt het flitslicht enigszins geblokkerd door de onderwaterbehuzing. Die is wat groter en zorgt voor schaudw op je onderwerp. De speciale Ring Flash die in deze kit wordt meegeleverd zorgt ervoor dat het licht van de interne flitser veel beter verdeeld wordt en zorgt daardoor voor een veel betere egale belichting van onderwerpen op (zeer) korte afstanden. Het verschil is opzienbarend!  Klik hier voor meer informatie.

Complete sets

Voor de OM System Tough 7 hebben we allerlei complete sets samengesteld. Zo weet je precies welke arm, schroeven etc nodig zijn en weet je zeker dat alles op elkaar past!
Bekijk alle complete Olympus Tough TG-7 pakketten hier.

De 5 populairste uitbreidingen voor de OM System Tough

In een apart artikel hebben we de 5 meest populaire uitbreidingen voor een OM System (voorheen Olympus)  Tough op een rijtje gezet. Heb je al een Olympus / OM SystemTough? Zeker even lezen dan. Er zijn zoveel vernuftige accessoires verkrijgbaar voor deze onderwatercamera!

Vragen?

 Stel ze gerust!  Via mail ontvnag je binnen 1 werkdag antwoord (info@onderwaterhuis.nl). Bellen of chatten kan natuurlijk ook. 

Kom ook gerust langs in onze showroom in Oud Gastel. We helpen u graag!