Welk Olympus Tough TG-6 pakket past bij jou?

De Olympus Tough camera's zijn al jarenlang hele populaire onderwatercamera's voor beginners en wat gevorderde onderwaterfotografen die met een compacte set te water willen gaan.  Intussen is de laatste nieuwe Tough camera de TG-7.  Met de TG-7 hebben we ook weer verschillende pakketten samengesteld. Onderstaand blog-artikel is al wat ouder en gaat over de TG-6 (vorig type). Klik hier om het blog-artikel te lezen over complete pakketten met de nieuwe OM System TG-7.

Olympus Tough TG-6

De camera is letterlijk TOUGH. Shockproof, freezeproof, crushproof èn ook tot 15 meter waterdicht van zichzelf. Extra veilig. Fijn aan de waterkant en mocht er onverhoopt een druppeltje in het onderwaterhuis komen...de camera's zijn waterproof. De camera wordt in een set geleverd met lekker compact onderwaterhuis van Olympus, waarmee alle knoppen van de camera bediend kunnen worden. De maximale diepte wordt daarmee 45 meter. Voor de meeste duikers meer dan diep genoeg.

Met de camera kun je in RAW fotograferen. Met name belangrijk voor mensen die foto's willen gaan nabewerken. Verder biedt de camera 4K video en heeft een speciale onderwater modus voor de microscoop-macrofunctie. De TG-6 kan uitgebreid worden met een extra groothoeklens voor nog extremere groothoekopnamen. 

Olympus Tough TG-6: de verschillende pakketten

De Olympus Tough TG-6 is verkrijgbaar in verschillende pakketten. We zetten de populairste pakketten op een rijtje:

 

Olympus Tg-6 met onderwaterhuis

Olympus Tough TG-6 rood + PT-059 onderwaterhuis
De basisset is de TG6-set met de camera en het Olympus onderwaterhuis zonder verdere uitbreidingen. Lekker compact en handzaam. Deze set is ook verkrijgbaar met een zwarte camera. 
Bekijk hier de actuele prijs  (Gratis verzending!)

Olympus Tg-6 Super macro Diver kit

Olympus TG-6 rood Super Macro Diver Kit
Camera + Olympus onderwaterhuis + Ring flash diffuser:
In de Olympus TG-6 Super Macro Diver Kit wordt de camera met het onderwaterhuis geleverd met daarbij als extra de Ring flash diffuser. De ringvormige diffuser zorgt voor een betere verspreiding van het flitslicht van de interne flitser. Bij macro-opnamen zorgt de lenspoort van het onderwaterhuis voor een schaduw op de foto. De ring flash diffuser op je onderwaterhuis lost dat probleem op! De set is ook verkrijgbaar met een zwarte camera.
Bekijk hier de actuele prijs  (Gratis verzending!)

Olympus TG-6 zwart Super Macro Ring Light Kit

 

Olympus TG-6 zwart Super Macro Ring Light Kit
Camera + Olympus onderwaterhuis + Ring light:
De Olympus Tough TG-6 Macro Ring light kit is perfect voor macro-liefhebbers. De macro mogelijkheden van de Olympus TG-6 zijn verbluffend. Om ervoor te zorgen dat super macro foto's ook super goed belicht worden, volstaat de interne flitser van de TG-6 alleen helaas niet. Een flink deel van het flitslicht wordt namelijk geblokkeerd door de behuizing. De speciale ring light die in deze kit wordt meegeleverd zorgt voor een veel betere egale belichting van onderwerpen op (zeer) korte afstanden. Het verschil is opzienbarend! De ring light kit zorgt voor een egale belichting van het macro-onderwerp met 1800 lumen aan licht. Je kunt ook creatief aan de slag met andere kleuren licht. Super macro-opnamen prachtig belichten! De set is ook verkrijgbaar met een rode camera!
Bekijk hier de actuele prijs  (gratis verzending)

 

Olympus TG-6 Ultra Compact Q1 flitser pakket

 

Olympus TG-6 Ultra Compact Q1 flitser pakket
Camera + Olympus onderwaterhuis + AOI Q1 flitser (zwart/wit) + bevestigngsset + flitskabel + 2x  Nitecore accu + Nitecore snellader 

De meest kleurrjke en contrastrijke foto's maak je onder water altijd met een externe flitser. De flits bevriest het beeld en haalt de kleuren terug. De Olympus Tough TG-6 Ultra Compact Q1 flitser set is een compleet pakket met de camera, het onderwaterhuis en een externe compacte AOI Q1 flitser inclusief bevestiging, optische kabel, accu's en lader. 
Bekijk hier de actuele prijs (Gratis verzending)

 

Heb je de TG-6 al? Uiteraard zijn onderdelen ook los leverbaar om je set verder uit te breiden.

Meer lezen over de Olympus TG-6?

TG-6 onderwatercamera

Marco Heesbeen heeft de Olympus Tough TG-6 uitgebreid getest. In het oktobernummer van het tijdschrift DUIKEN is zijn uitgebreide review gepubliceerd. In het artikel wordt de TG-6 vergeleken met de TG-5. Ook worden verschillende accessoires, zoals de Weefine WFL-02 groothoeklens, de Flits Ring diffuser en de Weefine Ringlight besproken. Benieuwd naar zijn bevindingen? Lees zijn hele review in deze PDF

Vragen?

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste onderwatercamera? Iets niet duidelijk? Neem gerust contact op: info@onderwaterhuis.nl of bel +31-(0)165-553944.