Ikelite onderwaterhuis voor OM SYSTEM (Olympus) OM-1 #69540

€ 1.281,15 € 1.058,80
Niet voorradig. Verzending na 2 tot 4 weken
SKU
IK69540
Voeg toe aan verlanglijst


Onderwaterhuis voor dieptes tot 60 meter voor OM System OM-1 camera. Perfect voor activiteiten onder water, maar ook op het water of voor gebruik in andere ruige weersomstandigheden.

  • Veilig en gemakkelijk bestellen. Webshop keurmerk !
  • Snelle en betrouwbare verzending met UPS, DHL of PostNL
  • Deskundig advies van de onderwaterfotografen zelf

Dit onderwaterhuis vereist de toevoeging van een compatibele DLM/B-lenspoort voor waterdichte werking. Een lenspoort is niet inbegrepen..
Bekijk hier de lijst met compatibele DLM/B lenspoorten... 


Voordelen van deze Ikelite Behuizing
60 meter diepteclassificatie
Verlengbare ontspanknop
Verlengbare duimhendel met AEL/AFL-knop (focusbackbutton)
Verwisselbaar Dry Lock Micro (DLM) poortsysteem (macro poorten, 6" en 8" dome-poorten)
Corrosiebestendige ABS-PC-constructie
Duidelijk zicht op de achterkant met lasergegraveerde functieaanduidingen
Ergonomische bedieningselementen
Accessoirepoorten voor optioneel vacuümsysteem en TTL-converter
Ondersteunt kanteling van het LCD scherm.

De camera is eenvoudig te plaatsen. Een kleine montageplaat wordt aan de onderkant van de camera bevestigd en aan de voorkant van de behuizing vastgezet. De montageplaat van de camera hoeft niet van de camera te worden verwijderd voor gebruik op het oppervlak of bij het vervangen van de accu of geheugenkaarten. De montageplaat heeft een 1/4-20 schroefdraadbevestiging aan de onderkant, zodat deze op een statief op het oppervlak kan worden bevestigd.

Het unieke ontwerp van de achterafdichting voorkomt onbedoeld draaien of uitrekken van de o-ring. Doordat Ikelite niet met een groef voor de o-ring werkt, voorkomt men dat er vuil of zand tussen kan blijven zitten. Twee dubbel gepassiveerde roestvrijstalen sluitingen van het deksel zijn eenvoudig te gebruiken en vrijwel onbreekbaar. Door de doorzichtige achterkant kunt u zien dat de o-ring een solide, waterdichte afdichting vormt wanneer deze sluit.

Vacuüm
Aan de zijkant van de behuizing bevindt zich een reserve 1/2-20-schroefdraadaansluiting voor eenvoudige installatie van de optionele vacuümset #47012. Met een vacuümset kunt u een vacuüm trekken op de behuizing om te controleren op lekken vóórdat u het water ingaat .

Viewfinders
Het grote, superheldere LCD-scherm van de camera kan van rand tot rand door de achterkant van de behuizing worden bekeken. De meegeleverde oogzoeker (SuperEye) blokkeert omgevingslicht om het zicht op de elektronische zoeker (EVF) van de camera te verbeteren.

Door een optionele vergrotende zoeker toe te voegen, krijg je het helderste en scherpste beeld van de OLED EVF van de camera. De Supereye is snel en gemakkelijk te verwijderen voor de bevestiging van een rechte, verbeterde vergrotingszoeker #6890.2 of 45° vergrote zoeker (type 3) #6891.3.

Belichting
Licht wordt geabsorbeerd, zelfs terwijl korte afstanden onder water 'reist'. Hierdoor lijken de kleuren dof of monochrome. Om de natuurlijke kleuren van uw onderwerp te behouden, is het belangrijk om op korte afstand te blijven; niet meer dan 1 meter. Voor de beste resultaten raden we een ​​externe flitser of krachtige onderwater videolamp aan bij duiken dieper dan 3 meter.

Maak gebruik van de snelste en meest nauwkeurige TTL-belichting op de markt door de DL3 DS Link TTL-converter en Hotshoe Kit #46032 en een compatibele Ikelite DS-flitser toe te voegen. Hierbij wordt flitssynchronisatie op het achterste gordijn ondersteund. Belichtingscompensatie kan in de camera worden geregeld.

Deze camera heeft geen ingebouwde flitser voor het aansturen van optische flitsers.

In plaats van of naast een flitser kan een heldere, constant brandende videolamp worden gebruikt. Een constant brandend licht is echter niet zo helder en krachtig als een flits. Videolampen bieden extra veelzijdigheid omdat ze kunnen worden gebruikt als focushulp en voor verbeterde kleuren bij het opnemen van video.

Poort systeem
Poorten wisselen is enorm simpel: druk de poort op het onderwaterhuis en draai de drie duimschroeven vast. Check de stevigheid altijd wel voor de duik. 

Deze behuizing gebruikt poorten van het DLM-poortsysteem voor een selectie van de beste zoom-, macro- en groothoeklenzen voor gebruik onder water. De op maat gemaakte acryl dome-componenten van optische kwaliteit bieden de kleur, helderheid en duurzaamheid van glas tegen een fractie van het reisgewicht en de kosten.

Specificaties

60 Meter geteste diepte
DLM / B poort aansluiting
Bediening voor bijna alle camerafuncties
Glazen optische zoeker (gecorrigeerd voor kijken door een duikmasker)
Optionele rechte en 45º vergrotende zoekers
Twee 1/4-20 statiefaansluitingen met schroefdraad (76mm tussenruimte)
Enigszins negatief drijfvermogen in zoet water (drijfvermogen hangt af van lens poort)
Gewicht: 1322 g
Afmetingen: 190 x 146 x 149 mm
ABS-PC, acryl en type III geanodiseerd aluminium en roestvrijstalen bedieningselementen

In de verpakking

Onderwaterhuis
Achterwand o-ring # 0110 (voorgeinstalleerd)
Poort o-ring # 0132.36 (voorgeinstalleerd)
.050" inbussleutel #0945.11
1/16"inbussleutel #0945.16
Tube 1cc o-ring vet 

Meer informatie
Max. diepte60 meter
Merk cameraOlympus
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ikelite onderwaterhuis voor OM SYSTEM (Olympus) OM-1 #69540
Uw waardering
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden