Canon G7X-serie: zelf je camera instellen of op de automatische stand werken

De Canon G7X-serie camera's zijn al jarenlang populair bij onderwaterfotografen. De camera is verkrijgbaar in combinatie met verschillende merken onderwaterhuizen. Perfecte onderwatercamera's voor duikers die willen kunnen spelen met instellingen als diafragma, sluitertijd en ISO-waarden. De camera is volledig handmatig instelbaar, maar gewoon plaatjes schieten op de automatische stand blijft altijd mogelijk. Na de G7X, de G7X Mark II is nu de G7X Mark III aangekondigd.

Waarom kiezen voor een G7X Mark II of Mark III onderwatercamera?

De Canon G7X camera's zijn zeer betaalbare instelbare camera's. Hiermee zet je net een stapje verder dan de standaard point-and-shoot-camera's. Je kunt creatief aan de slag met instellingen als diafragma, sluitertijd en ISO-waarden. Een scherp kopje van een naaktslak tegen een wazige achtergrond voor elkaar krijgen bijvoorbeeld. Of een pikzwarte achtergrond voor elkaar krijgen, terwijl het water toch echt redelijk groen was. De camera is volledig manueel instelbaar, zoals de kenners dat zeggen. De camera's hebben een 24 mm groothoeklens. Een groot onderwerp op de foto, zoals een deel van een rif of een wrak gaat dus ook perfect met deze camera. 

Welk onderwaterhuis voor de Canon G7X-serie?

Canon G7X serie

Voor de Canon G7X-camera's hebben we onderwaterhuizen in ons assortiment van verschillende merken. Voor regelmatig gebruik tot max. 60 meter zijn de behuizingen van Fantasea en Ikelite een uitstekende keuze. Voor de echt enthousiaste fotografen die veel waarden hechten aan ergonomie ligt de behuizing van Nauticam voor de hand. Ongeëvenaarde ergonomie en bedieningscomfort en absolute topkwaliteit en betrouwbaarheid.

De onderwaterhuizen op een rijtje:

Canon onderwaterhuis: zwembad, snorkelen, vakantie:
Het standaard Canon onderwaterhuisje is prima geschikt voor gebruik in en rond het zwembad of een keertje snorkelen op vakantie. Canon geeft op hun onderwaterhuizen een beperkte fabrieksgarantie van 6 maanden en levert geen service-onderdelen voor deze onderwaterhuizen. Voor regelmatig gebruik in zout water adviseren wij de kwalitatieve onderwaterhuizen van de gerenommeerde merken Ikelite, Fantasea en Nauticam. Deze zijn geschikt tot grotere diepten (steviger dus ook!) en hiervoor is ook een uitgebreid assortiment aan accessoires, onderdelen en onderhoudsmaterialen beschikbaar.
https://www.onderwaterhuis.nl/canon-wp-dc55-onderwaterhuis-voor-powershot-g7-x-mark-ii
Het merk B&J biedt een soortgelijk onderwaterhuis en is een verstandig alternatief voor het Canon WP-DC55 onderwaterhuis.

Fantasea onderwaterhuis: meest gekozen door duikers 
Deze behuizing is gemaakt van polycarbonaat, is waterdicht tot 60 diep en lichtgewicht. Alle knoppen van de camera zijn allemaal gemakkelijk te bedienen op dit compacte en ergonomisch onderwaterhuis. Alle knoppen hebben een label zodat duidelijk te zien is welke knop bij welke functie hoort. Voor het aansluiten van externe onderwater flitsers heeft het huis als voorbereiding twee aansluitpunten voor een optische kabel. Het huis heeft een ingebouwde lekmelder. Meest gekozen merk onderwaterhuis voor deze serie camera's.
https://www.onderwaterhuis.nl/fantasea-fg7x-ii-behuizing-voor-canon-powershot-g7-x-mark-ii

Ikelite onderwaterhuis: bekend Amerikaans merk
Zoals ieder ander onderwaterhuis van het merk Ikelite is ook dit onderwaterhuis van een degelijke kwaliteit. Metalen knoppen en een betrouwbare scharnier-sluiting. De behuizing is voorzien van de nieuwe karakteristieke wit/grijze body met transparante achterkant. De maximale diepte is 60 meter en alle knoppen zijn bedienbaar. De prijs van dit onderwaterhuis ligt net iets hoger dan de prijs van het Fantasea onderwaterhuis.
https://www.onderwaterhuis.nl/ikelite-canon-g7x-mark-ii-onderwaterhuis-6146-08

 

Nauticam onderwaterhuis: meest gevanceerde behuizing voor Canon G7X-serie
De Crème de la Crème onder de onderwaterhuizen. Dat is het merk Nauticam. Gefreesd uit een massief blok hoogwaardig aluminium. Exact en compact als een perfect passende jas op maat gemaakt voor de betreffende camera. Alle functies zijn bedienbaar door middel van comfortable gelabelde controls die zo ergonomisch als mogelijk zijn geplaatst. De draaiknoppen voor de meest belangrijke functies zijn extra groot en voorzien van een soort soft touch voor meer grip en een comfortabele "feel".  Verkrijgbaar met ingebouwd vacuümsysteem. De grote en veilige sluiting aan de zijkant van het onderwaterhuis zogt ervoor dat het huis eenvoudig kan worden geopend. 
https://www.onderwaterhuis.nl/nauticam-na-g7xii-behuizing-tbv-canon-powershot-g7xii-17324

nauticam onderwaterhuis

De nieuwe Canon G7X Mark III

In augustus verschijnt de nieuwe Canon G7X Mark III. Deze camera heeft een nieuwe verbeterde sensor, waardoor de fotokwaliteit dus weer wat verbeterd is. Het aantal pixels is hetzelfde gebleven. De camera biedt nu 4K video. De camera is sneller geworden ten opzichte van de Mark II-versie, waardoor je sneller achter elkaar foto's kunt maken. De Mark III past niet in hetzelfde onderwaterhuis als dat van de mark II. De onderwaterhuizen voor de nieuwe camera's volgen vaak wat later. Nauticam, Ikelite en Fantasea hebben aangekondigd met een onderwaterhuis te zullen komen, maar het zal nog een aantal weken tot maanden duren voor deze beschikbaar zijn. Canon heeft nog geen onderwaterhuis aangekondigd, maar die heeft bij de fanateke duikers toch al niet de voorkeur over het algemeen. Zodra er meer bekend is over de onderwaterhuizen voor de Canon G7X Mark III zullen we dat hier vermelden. UPDATE 1 oktober 2019: de onderwaterhuizen van Nauticam en Ikelite voor de G7X Mark III zijn gereed en zijn ineder moment uit voorraad leverbaar. Het onderwaterhuis van Fantasea komt in november beschikbaar.

Wachten of nu gelijk met de Mark II aan de slag?

Wil je snel aan de slag met een de G7X? Zolang er nog geen behuizingen zijn voor de MK III blijft de MK II een hele interessante camera met een zeer gunstige prijs-prestatie verhouding. Je hebt er absoluut een goede camera mee in handen!

Link naar de cameraset met Fantasea onderwaterhuis
Link naar het Ikelite onderwaterhuis
Link naar het Nauticam onderwaterhuis

Heb je vragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag! Mail info@onderwaterhuis.nl of bel naar +31-165-5539444.

Onderwater fotograferen met de Canon G7X-serie

Onderwaterfotograaf en auteur Ron Offermans heeft het Basishandboek onderwaterfotografie geschreven, waarin alle beginselen over onderwaterfotografie en de instellingen worden beschreven. Speciaal voor de Canon G7X Mark II heeft hij daar nog een speciale bijlage bij gemaakt. De bijlage volgt de hoofdstukindeling van het boek. In de bijlage wordt heel speficiek voor de Canon G7X Mark II beschreven hoe de instellingen op die camera gemaakt moeten worden, met handige overzichten van de menu's en de knoppen die gebruikt moeten worden. Binnen no-time leer je de camera van binnen en van buiten helemaal kennen. De verwachting is dat er in de toekomst ook een bijlage zal verschijnen voor de Mark III.

Bijlage bij basishandboek onderwaterfotografie Basishandboek Onderwaterfotografie