Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie- en video bijna van start!

Vandaag is onze collega Marco Heesbeen samen met zijn buddy Marco Reijnen vertrokken naar Porto Santo, een eilandje naast het eiland Madeira (Portugal). Maandag 4 oktober gaat daar het 18e Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie- en video van start. Inmiddels zijn ze op het eiland aangekomen...en alle koffers gelukkig ook! Intussen al vele bekenden van eerdere WK's en de andere teams uit Nederland en België gesproken ook daar. Super leuke sfeer weer, vertelden ze. Voor Marco Heesbeen is het al de vijfde keer, dat hij aan het WK deelneemt. Die weet zo ongeveer dus wel wat hen te wachten staat. Marco Reijnen is er dit jaar voor het eerst bij. Spannend!

Lukt het om te klaren?

Morgen en overmorgen staan er oefenduiken op het programma voor Marco & Marco. Tenminste....als Marco Heesbeen kan klaren. Hij was verkouden deze week en het ging alweer een stuk beter, maar sinds de vlucht zitten zijn oren weer dicht. Vanavond komt de hele reisapotheek er nog aan te pas en dan morgen maar eens kijken wat Porto Santo onder water te bieden heeft. Fingers crossed. Twee jaar niet verkouden geweest en juist nu, precies deze week, slaat het toe $%#@^&*.

Foto's in zes categorieën

Marco & Marco doen mee aan het fotokampioenschap. Deelnemers hebben de mogelijkheid om in zes categoriën foto's te maken: visportret, macro, groothoek met duiker, groothoek zonder duiker, creatief en de speciale thema-categorie van dit jaar is "Kreeftachtigen". De fotografen mogen in vier categorieën foto's inleveren. Ze moeten dus een keuze gaan maken. Per thema wordt een wereldkampioen gekozen. 

Voor het videokampioenschap zijn er drie categorieën (movie, short movie en unedited movie) waaruit gekozen kan worden. Vervolgens mogen er in twee categorieën video's worden ingeleverd. 

Het programma komende week

Maandag 4 oktober gaat het van start: de openingsceremonie en de technical meeting staan dan op het programma. Dinsdag is de officiële oefendag. Er worden twee duiken gemaakt en alles verloopt zoals het op de wedstrijddag ook moet verlopen. Woensdag en donderdag zijn vervolgens de echte wedstrijddagen met twee duiken per dag. Op die 4 duiken moet het gaan gebeuren! Vrijdag en zaterdag buigt de jury zich over alle foto's en video's en zaterdagavond om 19 uur lokale tijd (hier 20 uur) start de prijsuitreiking in de City Hall met na afloop een diner.

Volg Team NL en de Belgische ploeg

Op social media zal er volop aandacht worden besteed aan Team NL en uiteraard ook aan de Belgische deelnemers. We wensen ze allemaal veel succes en plezier daar! Meer lezen over het wereldkampioenschap? Bezoek https://www.madeiraunderwater.com/en/.

Porto santo bij Madeira