Maandelijkse Archieven: Mei 2013

  1. Zeer zware algenbloei verpest duikplezier in Oosterschelde

    Zeer zware algenbloei verpest duikplezier in Oosterschelde

    Het voorjaar is voor sportduikers het seizoen bij uitstek om te genieten van de mariene onderwaternatuur in onder andere de Zeeuwse Delta en de Noordzee. Maar in sommige jaren kan dit plezier ernstig verstoord worden door een zware algenbloei door de flagellaat Phaeocystis pouchetti, ook wel Schuimalg genoemd. De afgelopen jaren hebben we er nauwelijks last van gehad.

    Lees meer »
  2. Winnaar fotowedstrijd 1e kwartaal 2013 bekend!

    Winnaar fotowedstrijd 1e kwartaal 2013 bekend!

    Dit kwartaal heeft Marc van den Broeck gewonnen met zijn foto van de Lion fish en zijn buddy/model. Marc doet voor de eerste keer mee met onze fotowedstrijd...en heeft gelijk prijs!!

    Marc heeft de foto met de Lion fish gemaakt bij Puerto Gallera in de Philipijnen en fotografeert met een Olympus PEN E-PL3 camera in een Olympus PT-EP05L onderwaterhuis. Als (conversie)lens heeft hij de standaard 14-42mm groothoeklens op zijn camera. Marc gebruikte voor deze foto geen flitser, maar heeft de Lion fish mooi uitgelicht met een Green Force lamp.

    Lees meer »
  3. Schrijf je nu in voor het ONK, NK en ZK onderwaterfotografie!

    Schrijf je nu in voor het ONK, NK en ZK onderwaterfotografie!

    Aan het ONK en ZK kunnen fotografen van ieder niveau, iedere nationaliteit en iedere duikorganisatie meedoen. Aan het NK kunnen alleen fotografen met de Nederlandse nationaliteit deelnemen. Het ZK is bedoeld voor beginnende onderwaterfotografen, terwijl aan het ONK en NK duikers meedoen die op semi-professioneel niveau met onderwaterfotografie bezig zijn. Door er aparte wedstrijden van te maken zorgen we ervoor dat alle onderwaterfotografen op hun eigen niveau worden uitgedaagd!

    Categorieën

    Het Zeeuws Kampioenschap kent twee categorieën: beste foto en beste serie van drie foto’s. Bij het ONK en NK staan maar liefst vijf categorieën centraal, die overeenkomen met de onderwerpen die de CMAS bij het WK Onderwaterfotografie hanteert. Het gaat hier om macro, visportret, groothoek, groothoek met model en een nog onbekend thema. Je kunt winnaar worden van de losse wedstrijdcategorieën bij het ONK. Als je laat zien dat je de vijf wedstrijdcategorieën

    Lees meer »
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden