Maandelijkse Archieven: December 2014

  1. Ons team: Ron Polet en zijn jarenlange ervaring op het gebied van (onderwater)fotografie

    Ons team: Ron Polet en zijn jarenlange ervaring op het gebied van (onderwater)fotografie

    Ron is al jarenlang hèt bekende gezicht achter ScubaCam.nl. Hij is duiker, onderwaterfotograaf en ondernemer in hart en nieren. Op 1 oktober 2014 zijn Onderwaterhuis.NL en ScubaCam.nl samen gegaan en werkt Ron vanuit het pand in Oud Gastel.

    Lees meer »
  2. Nikon L30 onderwatercamera test in tijdschrift DUIKEN december

    Nikon L30 onderwatercamera test in tijdschrift DUIKEN december

    De Nikon L30 is een compacte onderwatercamera met een maximale diepte van 60 meter. Het Ikelite onderwaterhuis voor deze camera heeft metalen knoppen en is robuust. Karin Brussaard heeft deze nieuwe Nikon camera onder water getest en beschrijft dat in onderstaand artikel, dat in DUIKEN december 2014 verscheen.

    Ze geeft in het artikel ook diverse tips voor het fotograferen onder water.

    Lees alles over deze Nikon L30 onderwatercamera in onderstaand pdf-document (de test zoals deze in het tijdschrift DUIKEN verscheen):


    Lees meer »
  3. Snotolven en eikapsels van Wulken: de winter is begonnen!

    Snotolven en eikapsels van Wulken: de winter is begonnen!

    Op de natuurkalender voor deze periode pronken een aantal zeedieren die deze of de komende periode gaan gebruiken voor hun voortplanting. In de afgelopen twee maanden hebben sportduikers in vooral de centrale Oosterschelde steeds meer Wulken zien verschijnen in de ondiepe zones. Zij verzamelen hier om te paren en hun eikapsels af te zetten. Dit voortplantingsritueel is ongeveer een week geleden daadwerkelijk begonnen. Het valt jaarlijks samen met de start van de meteorologische winter. De eikapsels zijn kleine halfronde plastic-achtige capsules waarin 500 tot 3.000 embryo’s zitten.

    Lees meer »
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden