Maandelijkse Archieven: September 2020

  1. Heeft je onderwatercamera de neiging om te kantelen?

    Heeft je onderwatercamera de neiging om te kantelen?

    Een set kan een perfect neutraal drijfvermogen hebben, maar toch volledig uit balans zijn. Onder water kan het zijn dat je onderwatercamera-set voortdurend wil kantelen. De balans is vaak gerelateerd aan de poort.

    Lees meer »
  2. Het drijfvermogen van je onderwatercamera-set aanpassen

    Het drijfvermogen van je onderwatercamera-set aanpassen

    Een onderwatercamera-set die een flink negatief drijfvermogen heeft, is niet prettig en ook niet veilig om mee te duiken. Je zult met je trimvest of droogpak het drijfvermogen moeten corrigeren en afhankelijk van je houding, zal het je ook uit balans brengen. Bovendien zal je, in een (nood)situatie waarbij je onderwatercamera moet afgeven, direct het verschil in drijfvermogen moeten corrigeren.

    Lees meer »
  3. Drijfarmen: alle mogelijkheden op een rijtje

    Drijfarmen: alle mogelijkheden op een rijtje

    We hebben een enorm assortiment drijfarmen ofwel float-armen. In verschillende diameters en lengtes. En ook nog eens van verschillende merken. In dit artikel gaan we alle mogelijkheden op een rijtje zetten voor je! Je gebruikt drijfarmen om je set het juiste drijfvermogen te geven. We hebben eerder een artikel geschreven over het wegen van je set onder water door middel van een unster. Zo bepaal je hoeveel positief drijfvermogen je nodig hebt om je set te qua drijfvermogen te neutralizeren en perfect uit te trimmen. Floatarmen gebruik je in combinatie met een kogel arm systeem.

    Lees meer »
Copyright © Onderwaterhuis 2024 - Alle rechten voorbehouden