Een groothoeklens gebruiken onder water. Dit is waarom!

Veel onderwaterfotografen gebruiken een groothoeklens op hun camera. Er zijn natte groothoeklenzen die op een onderwaterhuis geplaatst kunnen worden. Er zijn ook groothoeklenzen voor op je camera. Bij die camera's is een andere poort op het onderwaterhuis nodig. Waarom een groothoeklens? We leggen het je uit! 

Vuistregel voor onderwaterfotografie is: "Maak foto's van dichtbij!".
Met zo min mogelijk water tussen je lens en het onderwerp heb je minder kans op zweefvuil. Je kunt het onderwerp van dichtbij ook goed belichten. Dat geeft meer kleur en contrast in je foto's. Maar...die vlieger gaat niet zomaar op als je een groter onderwerp op de foto wil zetten. Dan zou je, net als boven water, juist wat afstand moeten nemen om het er helemaal op te krijgen. Dat probleem los je op met een groothoeklens. Of nog extremer: met een fisheye-lens.

Met een groothoeklens kun je van korte afstand een groter onderwerp op de foto krijgen. Je hebt minder water tussen de lens en het onderwerp. En dus...minder zweefvuil en meer heldere en contrastrijke foto's, omdat je het onderwerp ook beter kunt belichten met je flitser(s). Hoe verder het licht van je flitser heen en weer moet 'reizen' van flitser naar onderwerp en dan weer terug naar de lens...hoe meer kleuren en contrast je verliest. Houd die afstand dus zo klein mogelijk! Met een groothoeklens blijf je dus dichter bij je onderwerp!

Wil je weten wat de groothoekmogelijkheden voor jouw onderwatercamera zijn? Neem contact met ons op via email of telefoon. We helpen je graag!